2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Latvijā plāno 9 mēnešu derīguma termiņu Covid-19 sertifikātam; «Janssen» vakcīnai – 5 mēnešu

Latvijā plāno 9 mēnešu derīguma termiņu Covid-19 sertifikātam; «Janssen» vakcīnai – 5 mēnešu

Valdība plāno noteikt deviņu mēnešu derīguma termiņu Covid-19 vakcinācijas sertifikātiem Latvijā. Izņēmums būs cilvēkiem, kas ir saņēmuši “Johnson&Johnson" jeb "Janssen" poti. Viņiem termiņš būs pieci mēneši. To pēc valdību veidojošo partiju tikšanās pastāstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts ("Attīstībai/Par!").

Paredzēts, ka šī kārtība varētu stāties spēkā 15. februārī. 

Pēc Pavļuta teiktā, ja cilvēks ir vakcinēts ar "Moderna", "Pfizer/BioNTech" vai "AstraZeneca" poti, tad vakcinācijas sertifikāts būs derīgs deviņus mēnešus. Savukārt, ja cilvēks vakcinēts ar "Janssen" vakcīnu, tad sertifikāta derīguma termiņš būs pieci mēneši.

Bažās par Covid-19 vīrusa omikrona paveida izplatību, premjers Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") uzsvēra balstvakcinācijas nozīmi un lomu vīrusa izplatības mazināšanā: "Vakcinācija ir kā telefona uzlādēšana. Kad mēs uzlādējam telefonu, nākamajā dienā tas ir jāuzlādē no jauna, jo akumulators nosēžas. Līdzīgi ir ar vakcīnu – vakcīnas ir efektīvas, bet ar laiku efektivitāte zūd. Svarīgi saņemt trešo poti un uzlādēt savu imunitāti."

Konkrētu lēmumu par Covid-19 vakcinācijas sertifikāta derīguma termiņa ieviešanu valdība varētu pieņemt sēdē ceturtdien. Tāpat ceturtdien plāno izskatīt jautājumu par ārkārtējās situācijas un esošo ierobežojumu pagarināšanu līdz 28. februārim.

Komentāri (0-2/2)

  • Idiotisms ne pandēmija
    05.01.2022 15:08
    Vieni ir kļuvuši par miljardieriem, kamēr visā pasaulē liela daļa cilvēku, kuri negrib savu veselību pakļaut briesmām, ir palikuši pliki, bez tiesībām uz darbu!
  • khe khe
    05.01.2022 15:04
    Lai viņš lādē savu telefona batereju, nevis bendē cilvēkus ar vielu, par kuras labumu garantiju nedod ne Dievs, ne Velns, kur nu vēl cilvēki ar nosaukumu- zinàtnieki. Kad vienreiz beigsies visa šī ambrāža, uz kuras pamata daļa cilvēku ir palikuši par miljardieriem! Pandēmija, blin!

Atstājiet komentāru