2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

LPS aicina visas pašvaldības 2.martā vienoties vienlaicīgā atbalsta mītiņā Ukrainai

LPS aicina visas pašvaldības 2.martā vienoties vienlaicīgā atbalsta mītiņā Ukrainai

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) aicina visas Latvijas pašvaldības trešdien, 2.martā, pulksten 18 vienoties vienlaicīgā atbalsta mītiņā, paužot solidaritāti Ukrainai tās cīņā pret Krievijas militāro agresiju un par valsts neatkarības saglabāšanu, informē LPS.

Ikviena pašvaldība trešdienas vakarā ir aicināta organizēt atbalsta mītiņu savā teritorijā, kādā pašvaldībai nozīmīgā vai publiski zināmā vietā, mudinot iedzīvotājus ierasties ar Ukrainas karogiem vai citu atribūtiku, kas nepauž naidu vai agresiju.

Ar atbalsta akcijām iedzīvotāji ir aicināti paust, ka Krievijas uzbrukums Ukrainai ir uzbrukums visai Eiropai, tās vērtībām, tāpēc visiem spēkiem ir jānosargā Ukrainas un visas Eiropas turpmākā neatkarība.

Pulcējoties uz mītiņiem Ukrainas atbalstam, Latvijas iedzīvotāji pievienosies tiem daudzajiem tūkstošiem citu valstu iedzīvotāju, kuri pēdējo dienu laikā arī ir vienojušies līdzīgās atbalsta akcijās par neatkarīgu Ukrainu, nosodot Krievijas iebrukumu, pauž LPS pārstāvji. 

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis uzsver, ka Krievijas iebrukums Ukrainā ir ne tikai pretlikumīgs un pārkāpj visas starptautiskās tiesību normas, tas ir uzbrukums visai Ukrainas tautai, ikvienam tās iedzīvotājam. 

Viņš informē, ka kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā, Latvijas pašvaldībās jau tiek organizēti vairāki atbalsta pasākumi, taču LPS ieskatā tādiem ir jānotiek nepārtraukti, jo atbalsta plecs Ukrainas tautai ir nepieciešams katru dienu.

LPS kategoriski nosoda Krievijas agresīvo rīcību. Paužot solidaritāti un atbalstu, LPS valde 24.februārī vienprātīgi pieņēma lēmumu aicināt visas Latvijas pašvaldības pie savas administratīvās ēkas vai pašvaldībai nozīmīgā vietā izkārt Ukrainas karogu, tādējādi atbalstot Ukrainas valsts neatkarību un teritoriju integritāti.

Reaģējot uz nopietno situāciju un LPS valdes pieņemto lēmumu, daudzas pašvaldības jau sazinājušās ar savām sadarbības pašvaldībām, lai noskaidrotu, kādu palīdzību tās var sniegt Ukrainai un tās iedzīvotājiem. LPS aicina ikvienu pašvaldību turpināt apzināt savas iespējas palīdzēt gan Ukrainā esošajiem iedzīvotājiem, gan tiem, kuri patvērumu no kara meklēs Latvijā.

Kā vēstīts, Ministru kabinets 24.februāra ārkārtas sēdē mainīja Covid-19 pulcēšanās ierobežojumus, ārtelpās atļaujot pulcēties līdz 3000 personām, to pamatojot ar nepieciešamību rast iespēju plašākai sabiedrībai nevardarbīgā veidā paust viedokli un nostāju pret notiekošo pasaulē.

Krievija ceturtdienas rītā sāka uzbrukumu Ukrainai. Lai gan ir nodarīti postījumi, ir bojāgājušie un Krievijas karaspēks ir pietuvojies Kijevai, būtiskas uzvaras tas nav guvis.

Foto: no arhīva

Atstājiet komentāru