2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Eiropas dienā notiks zibakcija Ukrainā kritušo piemiņai

Eiropas dienā notiks zibakcija Ukrainā kritušo piemiņai

Pirmdien, 9.maijā, plkst.19 ikviens ir aicināts iesaistīties zibakcijā "#Ieelpobrīvību!", lai Eiropas dienā ar klusuma brīdi pieminētu Ukrainā kritušos iedzīvotājus un karavīrus, kā arī godinātu Ukrainas cīņu par brīvību.

Kā informēja studentu korporācijas "Ventonia" Filistru biedrību savienības valdes loceklis Arnis Razminovičs, šajā stundā iedzīvotāji tiek aicināti atvērt logus un veltīt klusuma mirkli Ukrainai, atskaņojot Latvijas un Ukrainas himnu.

"Ukrainas cīņa ir atgādinājusi mums visiem, ka brīvība ir milzīga vērtība. Tā mums katram ik dienu ir jāsargā, un joprojām ir arī tie, kas vēlas paverdzināt brīvību mīlošās tautas. Šī cīņa ir saliedējusi brīvo pasauli un iedvesmojusi to kopīgi nostāties pretī ļaunumam, kuram šajā cīņā neuzvarēt," norāda Razminovičs.

Viņš atzīmē, ka zibakcijā ir aicināts iesaistīties ikviens Latvijas iedzīvotājs. Latvijas un Ukrainas draugiem piebiedrosies mediji, mūziķi, deju kolektīvi, sporta klubi, uzņēmēji, kā arī citu organizāciju pārstāvji, kas plkst.19 līdz ar visiem akcijas dalībniekiem ievēros klusuma brīdi un atskaņos Latvijas un Ukrainas himnu.

Foto: Kaspars Siliņš

Atstājiet komentāru