2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Vasarā Pļaviņu HES pazeminās ūdens līmeni

Vasarā Pļaviņu HES pazeminās ūdens līmeni

Vasarā Pļaviņu un Rīgas HES ūdenskrātuvēs ir paredzēti ilgtermiņa ūdens līmeņa pazeminājumi hidrotehnisko būvju remontdarbu veikšanai — informē Ivita Bidere, AS “Latvenergo” preses sekretāre. 

Rūpējoties par Daugavas hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošumu,* AS “Latvenergo” 2022. gada vasaras sezonā īstenos būvju atjaunošanas un uzturēšanas darbus divās hidroelektrostacijās, tādējādi notiks ūdenslīmeņa pazemināšana zem ikdienā ierastā uzstādinājuma.

No 14. jūlija līdz 28. augustam remontdarbu veikšanai AS “Latvenergo” Pļaviņu HES plānota ūdenslīmeņa pazemināšana un noturēšana no atzīmes 67,5 m līdz 69,14 m LAS 2000,5, kas ir par 1,64 m zemāk par pieļaujamo minimālo ūdens līmeni HES ikdienas ekspluatācijas laikā. Norādītajā līmeņa pazemināšanas termiņā iekļautas arī tās dienas, kas nepieciešamas, lai ūdenskrātuves līmeni pazeminātu līdz paredzētajai atzīmei un ūdenskrātuves līmeņa pacelšanai līdz normālam darba režīma līmenim.

Šajā laikā notiks Pļaviņu HES augšas bjefa balstu un atbalstsienu betona virsmu atjaunošana. Galvenie atjaunošanas darbi mainīgajā ūdens līmeņa zonā ir bojātā betona atkalšana, stiegrojuma attīrīšana, pretkorozijas apstrāde, papildu stiegrojuma montāža un betonēšana.

Pļaviņu HES ūdenslīmeņa pazeminājuma laikā uz autoceļa A6 “Rīga – Daugavpils – Krāslava – Baltkrievijas robeža (Pāternieki)” 98,10 km VSIA “Latvijas Valsts ceļi” plāno veikt tilta pār Pērses upi balstu un uzbēruma atjaunošanas darbus.

Avots: latvenergo.lv

Atstājiet komentāru