2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Atlīdzībās par plūdu radītajiem zaudējumiem varētu izmaksāt gandrīz miljonu

Atlīdzībās par plūdu radītajiem zaudējumiem varētu izmaksāt gandrīz miljonu

Apdrošinātāji atlīdzībās par ziemas plūdu nodarītajiem zaudējumiem varētu izmaksāt gandrīz miljonu eiro, pavēstīja Latvijas Apdrošinātāju asociācija (LAA).

Asociācijā norādīja, ka kopumā apdrošinātājiem pieteikto gadījumu skaits par ziemas plūdu nodarītajiem postījumiem pārsniedz 120, bet izmaksātās un rezervētās atlīdzības tuvojas vienam miljonam eiro.
LAA lēš, ka pieteikto gadījumu skaits ir galīgais, tas īpaši nemainīsies, savukārt precīzu zaudējumu noteikšana un atlīdzību izmaksa vēl ir procesā, tādēļ daļa no miljona jau ir izmaksāta, bet daļa ir prognozētā un rezervētā atlīdzībām paredzētā summa.

Asociācijā arī atgādināja, ka ziemas  plūdi visspēcīgāk skāra Jēkabpili, taču cieta arī citas vietas Latvijā, tostarp Ādaži un Ogre.

"Ziemas plūdi Jēkabpilī šogad bija ļoti neganti. Tajos nopietni cieta ne tikai pagrabi, kā tas notiek visbiežāk, bet arī daudzas dzīvojamās mājas, saimniecības ēkas un cits īpašums," atzīmēja asociācijas prezidents Jānis Abāšins.

Jau ziņots, ka atbilstoši Jēkabpils novada pašvaldības aplēsēm Jēkabpils novadā šoziem plūdos cieta apmēra 450 dzīvojamās mājas.

Foto: Divi Kadri

Atstājiet komentāru