2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

No 1.marta noteiktas izmaiņas vairākos reģionālās nozīmes autobusu maršrutos, arī maršrutā Jēkabpils-Bauska

No 1.marta noteiktas izmaiņas vairākos reģionālās nozīmes autobusu maršrutos, arī maršrutā Jēkabpils-Bauska

Būs izmaiņas vairākos reģionālās nozīmes autobusu maršrutos, portālu Radio1.lv informēja Autotransporta direkcija (ATD).

Vairākos reģionālas nozīmes autobusu maršrutos Zemgalē, kur pakalpojumu sniedz AS "Nordeka", būs izmaiņas, kuras rosinājuši gan iedzīvotāji, gan izglītības iestādes un pārvadātājs, pilnveidojot sabiedriskā transporta pakalpojuma kvalitāti atbilstoši pasažieru ērtībām. Izmaiņas ATD saskaņojusi ar Zemgales plānošanas reģionu.

Lai Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma audzēkņiem būtu ērtāk izmantot sabiedrisko transportu, reģionālo autobusu maršruta Nr.5093 Bauska-Pilsrundāle reisā plkst.15 no Pilsrundāles skolas autobuss turpmāk apstāsies arī pieturā "Kaucminde", bet neapstāsies pieturā "Saulaine". Savukārt rīta reisā plkst.8.10 no Bauskas autobuss turpmāk neapstāsies pieturā "Kaucminde", bet kustību grafikā būs iekļauta pietura "Saulaine".

Reģionālās nozīme maršrutā Nr.6403 Bauska-Iecava-Misa-Vecumnieki autobuss no Vecumniekiem rītos izbrauks piecas minūtes agrāk - plkst.05.15 un pieturā "Iecava" pienāks desmit minūtes agrāk - plkst.5.52. Tādējādi pasažieri no Beibežiem varētu agrāk nokļūt uz darbu Rīgā, jo Iecavā plkst.5.55 varēs pārsēsties uz reģionālās nozīmes maršruta Nr.7480 Bauska-Rīga reisu.

Reģionālās nozīmes maršrutā Nr.7357 Jelgava-Vecumnieki reisu plkst.12.10 no Jelgavas autoostas un plkst.15.05 no Vecumniekiem kustību grafikos turpmāk būs iekļauta pietura Teteles skola.

Reģionālās nozīmes maršrutā Nr.7851 Jēkabpils-Aizkraukle-Bauska reisos plkst.15.15 no Jēkabpils un plkst.9.25 no Bauskas turpmāk autobuss apstāsies arī pieturā Ozolaine, uzlabojot sabiedriskā transporta pieejamību Ozolaines ciema iedzīvotājiem.

Savukārt reģionālas nozīmes maršruta Nr.6509 Madona-Varakļāni-Stirniene kustību sarakstā vakara reisa kustības grafikā tiks iekļauta pietura "Stirnienes muiža". Tas ļaus dažiem desmitiem Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri šobrīd mitinās Varakļānu novada pansionāta telpās, nokļūt uz izglītības iestādēm un darbu Varakļānos, kā arī tikt atpakaļ mājās.

Izmaiņas skars reģionālo autobusu reisu plkst.15.50 no Madonas. Līdz mācību gada beigām, 30.maijam, autobuss minētajā reisā apstāsies arī pieturā "Stirnienes muiža", plkst.17.07 izbrauks no Varakļāniem, bet gala pieturā "Murmastiene" pienāks piecas minūtes vēlāk - plkst.17.40.

Reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumus minētajos maršrutos nodrošina SIA "Latvijas sabiedriskais autobuss", un izmaiņas ATD saskaņojusi ar Varakļānu novada domi un Vidzemes plānošanas reģionu.

Lai skolēni un pedagogi darba dienu rītos varētu ērtāk no Aizputes tikt uz mācībām Kandavas lauksaimniecības tehnikuma Cīravas filiālē, uz eksperimenta laiku līdz 31.maijam tiek atklāts papildu reiss reģionālās nozīmes autobusa maršrutā Nr.5349 Aizpute-Cīrava.

No šodienas līdz šī mācību gada beigām autobuss no Aizputes izbrauks plkst.7.10 un Cīravā pienāks plkst.7.30, kursējot darba dienās (no pirmdienas līdz piektdienai), bet nekursējot svētku dienās. Plānots, ka reisu izmantos gan skolēni, gan skolotāji.

Nolemts, ka eksperimentālā reisa rezultāti tiks vērtēti Sabiedriskā transporta padomes maija sēdē, kad tiks analizēts, vai minēto reisu ir iespējams pastāvīgi iekļaut maršrutu tīklā, nosakot tā sezonalitāti no 1.septembra līdz 23.jūnijam darba dienās.

Reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumus minētajos maršrutos nodrošina SIA "Liepājas autobusu parks". Izmaiņas ATDa saskaņojusi ar Kurzemes plānošanas reģionu.

Komentāri (0-2/2)

  • jēkabpilietis
    01.03.2023 13:09
    Milzīgas klases, pārpildīti autobusi... viss cilvēku ērtībām. Jā, un vēl govis par daudz...
  • Nīce
    01.03.2023 12:13
    Daugavpielietis uz Rigu pārpildīts!!!
    Un cilvēki pacieš ....par tādu summu biļetei vēl kājas jāstāv.....kur taisnība? Pasekot vajag vairāk līdzi tomēr arī cilvēku apmeklētībai......
    Un tie retie reisi.....tas nav normāli!

Atstājiet komentāru