2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Latvijas hokeja līdzjutēji onkoloģisko pacientu rehabilitācijas centra Dignājā rekonstrukcijai ziedojuši 8680 eiro

Latvijas hokeja līdzjutēji onkoloģisko pacientu rehabilitācijas centra Dignājā rekonstrukcijai ziedojuši 8680 eiro

Latvijas hokeja līdzjutēji onkoloģisko pacientu rehabilitācijas centra Jēkabpils novada Dignājas pagastā rekonstrukcijai ziedojuši 8680 eiro, informē Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība "Dzīvības koks".

Latvijas Hokeja Federācija sadarbībā ar onkoloģisko pacientu atbalsta biedrību "Dzīvības koks" Latvijas pārbaudes spēlēs ar Šveici pirms Pasaules čempionāta hokejā organizēja labdarības akciju "Ziedo! Lai dzīve pēc vēža turpinās".

Akcijas mērķis bija vākt līdzekļus, lai pabeigtu psihosociālās rehabilitācijas centru onkoloģisko pacientu un viņu tuvinieku rehabilitācijai pēc slimības. Akcijai tika novirzīts viens eiro no katras uz pārbaudes spēlēm pārdotās biļetes, pavisam 6280 eiro. Papildus tam spēļu laikā "Arēnā Rīga" tika vākti ziedojumi un notika izsole, savācot 2400 eiro. Hokeja līdzjutēji, kas piedalījās izsolē, uzsvēra, ka viņus motivēja ne vien vēlme iegādāties Latvijas izlases spēlētāju nūju vai kreklu, bet arī iespēja atbalstīt cilvēkus, kas saskārušies ar vēzi.

Pateicoties sadarbībai ar Latvijas Hokeja federāciju, biedrībai "Dzīvības koks" bija iespēja uzrunāt plašāku sabiedrību, aicinot iespēju robežās ziedot līdzekļus. Mērķis ir divu līdz trīs mēnešu laikā nodot 500 kvadrātmetrus plašu ēku, kurā ir 13 divvietīgas istabiņas un četras telpas grupu terapijas un vingrošanas nodarbībām, lekcijām un individuālajām konsultācijām, uzsver biedrības "Dzīvības koks" valdes priekšsēdētāja Gunita Berķe. Viņa pauž cerību, ka jau 2024.gadā psihosociālās rehabilitācijas programma onkoloģiskiem pacientiem un viņu tuviniekiem varēs notikt rekonstruētajā Dignājas muižā.

Kopš 2018.gada psihosociālā rehabilitācija onkoģiskiem pacientiem un viņu tuviniekiem ir valsts apmaksāts pakalpojums, kuru sniedz onkoloģisko pacientu biedrība "Dzīvības koks". Lai šo pakalpojumu varētu īstenot piemērotās telpās, par ziedojumos piesaistītiem un valsts piešķirtiem līdzekļiem biedrība atjauno un rekonstruē ēku Dignājas pagastā.

Saistībā ar būvmateriālu cenu sadārdzinājumu 2022.gadā, procesu nācās strauji palēnināt, secinot, ka līdz remonta pilnīgai pabeigšanai pietrūkst 50 000 eiro, bet telpu aprīkošanai - 30 000 eiro. Lai darbi Dignājā neapstātos, šī gada sākumā tika sākta akcija ""Dzīvības koks" par visiem un visi par Dignāju" kurā biedrība uzrunā gan savus biedrus, gan plašāku sabiedrību ziedot līdzekļus. Šobrīd, pateicoties Latvijas hokeja faniem un citiem ziedotājiem, līdz centra nodošanai vēl nepieciešami tikai 15 000 eiro. Vairāk par iespējām ziedot var lasīt vietnē "dzivibaskoks.lv".

Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība "Dzīvības koks" dibināta 2004.gadā, un tā ir vadošā nevalstiskā organizācija Latvijā, kas apvieno onkoloģiskos pacientus un viņu tuviniekus. Biedrībai "Dzīvības koks" 2005.gadā piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. Biedrības mērķis ir aizstāvēt pacientu intereses nacionālā un starptautiskā līmenī, lai arī Latvijas pacientiem būtu iespēja saņemt kvalitatīvāku veselības aprūpi.

Atstājiet komentāru