2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Aizkrauklē Daugavas krastā par 0,4 miljoniem eiro veido atpūtas zonu

Aizkrauklē Daugavas krastā par 0,4 miljoniem eiro veido atpūtas zonu

Aizkrauklē Daugavas krastā aiz veloparka par 0,4 miljoniem eiro veido atpūtas zonu, liecina pašvaldības publiskotā informācija.

Laukumā starp veloparku un Daugavas krastu tiek veidots 400 metrus garš asfaltēts lokveida aplis, kas būs savienots ar velotrasi. Atpūtas zonu, kurā varēs gan braukt ar velosipēdu un skrituļslidām, gan pastaigāties vai atpūsties, plānots nodot iedzīvotāju rīcībā vasaras vidū. Savukārt ziemā šajā laukumā, tāpat kā iepriekš, tiks izveidota arī izgaismota trase slēpošanai.

Šī teritorija vēl tiks papildināta ar mazajām arhitektūras formām, tiks novietoti soli un atkritumu tvertnes, kā arī teritoriju paredzēts apzaļumot. Laukumā tiks ierīkotas arī divas videonovērošanas kameras.

Plānoti arī tālāki Daugavas krastmalas sakārtošanas darbi, jau tiek gatavoti tehniskie projekti, lai varētu izbūvēt labiekārtotu un izgaismotu gājēju taku uz Aizkraukles novada vidusskolas pusi un tiltu pār graviņu, taču šīs ieceres īstenošanai jāpiesaista līdzekļi, pauž pašvaldībā.

Projekta "Daugavas pastaigu un izziņas takas izbūve un atjaunošana" īstenošana sākta 2021.gadā. Patlaban notiek celiņa asfalta pamatnes sagatavošanas un bruģēšanas darbi.

Darbu veic SIA "Buildimpeks". Kopējās projekta izmaksas ir 392 719 eiro. Pagājušajā gadā tam tērēts Valsts kases aizdevums prioritārajam investīciju projektam, šajā gadā nauda atvēlēta no pašvaldības budžeta.

SIA "Buildimpeks" reģistrēts 2011.gadā, liecina "Firmas.lv" dati. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 6,38 miljoni eiro, peļņa 23 399 eiro. Dati par 2022.gadu vēl nav pieejami.

Avots: aizkraukle.lv

Atstājiet komentāru