2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Pasaules kausam biatlonā atbilstošas infrastruktūras izveide "Smeceres sils" bāzē varētu izmaksāt līdz 10 miljoniem eiro

Pasaules kausam biatlonā atbilstošas infrastruktūras izveide "Smeceres sils" bāzē varētu izmaksāt no sešiem līdz desmit miljoniem eiro - atkarībā no būvniecības izmaksām darbu veikšanas laikā, informē bāzes vadītājs Gunārs Ikaunieks.

Šonedēļ Latvijā vizītē bija ieradušies Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidents Ulle Dālins un ģenerālsekretārs Makss Kobs, kuri apmeklēja gan Sporta un atpūtas bāzi "Smeceres sils" un Madonas novada pašvaldību, gan tikās ar valdības pārstāvjiem Ekonomikas ministrijā. Vizītes mērķis bija aktualizēt potenciālu un nepieciešamību biatlona bāzes "Smeceres sils" attīstībai, lai varētu nākotnē pretendēt uz augstākās raudzes biatlona sacensību organizēšanu Latvijā.

Kā stāstīja Ikaunieks, tikšanās laikā nonākts pie secinājuma, ka vieta, arēna un trase ir ļoti piemērota šo pasākumu norisei, taču A licences iegūšanai ir jāpapildina infrastruktūra - nepieciešama ir tiesnešu-organizatoru māja ar tehnisko aprīkojumu, sniega depozīta papildinājums un dažu pievedceļu izbūve. Šobrīd gan nav zināms, kad šie infrastruktūras uzlabojumi varētu tikt veikti.

"Izmaksas varētu būt no sešiem līdz astoņiem, iespējams, desmit miljoniem. Taču tas ir atkarīgs no būvniecības izmaksām brīdī, kad tas tiktu būvēts," teica Ikaunieks.

Tāpat bāzes vadītājs pastāstīja, ka, pielāgojot infrastruktūru augstākā līmeņa sacensībām, "Smeceres sils" būtu piemērots daudzu citu sporta veidu pasākumiem.

"Plāns ir, ka šo infrastruktūru varētu izmantot arī ikdienā, piemēram, trenažieru zāli, laboratoriju spēju testēšanai un lietām, kas nepieciešamas ikdienas nodarbībām Madonas sporta skolai. Savukārt, palielinot sniega depozītu, krietni agrāk tiku nodrošināta iespēja izmantot trasi pašmāju sportotājiem," stāstīja Ikaunieks.

Februārī "Smeceres silā" norisinājās pirmais Eiropas līmeņa biatlona pasākums Latvijā - Eiropas junioru čempionāts. Šogad martā norisināsies Baltijas kauss biatlonā, bet kā nākamais lielais IBU pasākums šobrīd apstiprināts 2026.gada sākumā, kad Latvijā norisināsies IBU Junioru kauss biatlonā.

Foto autors: Agris Veckalniņš
Attēlos: Šonedēļ Latvijā, apmeklējot gan Sporta un atpūtas bāzi “Smeceres sils” un Madonas novada pašvaldību, gan tiekoties ar valdības pārstāvjiem Ekonomikas ministrijā, viesojas Starptautiskās Biatlona savienības (International Biathlon Union — IBU) vadība: prezidents Olle Dahlin un ģenerālsekretārs Max Cobb.

Atstājiet komentāru