2024.gada 8. septembris

Ilga

Neoficiālie dati: Eiroparlamenta vēlēšanās līderos «Jaunā Vienotība» un Nacionālā apvienība

Neoficiālie dati: Eiroparlamenta vēlēšanās līderos «Jaunā Vienotība» un Nacionālā apvienība

Eiroparlamenta vēlēšanās Latvijā lielāko balsu skaitu varētu būt ieguvusi "Jaunā Vienotība" un Nacionālā apvienība, liecina Latvijas Televīzijas (LTV) rīcībā esošie neoficiālie dati par rezultātu tendencēm, liecina lsm.lv informācija.

Oficiālos rezultātus Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) publiskos līdz ar pārējām Eiropas Savienības valstīm svētdienas, 9. jūnija, noslēgumā (pusnaktī).

Līdzās Nacionālajai apvienībai un "Jaunajai Vienotībai" pietiekoši daudz balsu, lai iegūtu Eiropas Parlamenta mandātu, varētu būt saņēmusi arī partija "Latvija pirmajā vietā".

Pagaidām gan nav skaidrs, vai partijai "Stabilitātei" būs izdevies gūt pietiekamu vēlētāju atbalstu, lai tās pārstāvis varētu strādāt Eiropas Parlamentā.

Ja tas nebūs izdevies, pa diviem mandātiem iegūtu "Jaunā Vienotība" un Nacionālā apvienība, bet vēl katra pa vienam deputāta mandātam saņemtu "Latvijas attīstībai", "Apvienotais saraksts", "Latvija pirmajā vietā", "Saskaņa" un "Progresīvie".

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Saulīte intervijā LTV gan uzsvēra, ka oficiālie rezultāti būs zināmi vien ap pusnakti naktī uz pirmdienu, 10. jūniju. Attiecībā uz neoficiāli izskanējušajiem datiem viņa sacīja, ka viņas rīcībā šādas informācijas nav: "Es pieņemu, ka ir novērotāji, partiju pārstāvji iecirkņos... Bet mums šādu zināšanu nav."

CVK vadītāja arī pastāstīja, ka līdz pulksten. 9 vēl nebija datu no dažiem iecirkņiem Rīgā un Vidzemē.

Atstājiet komentāru