2024.gada 30. jūnijs

Mareks, Tālivaldis

Uzlabota pasažieru ar ierobežotām pārvietošanās spējām iekāpšana un izkāpšana no vilcieniem Krustpils stacijā

Uzlabota pasažieru ar ierobežotām pārvietošanās spējām iekāpšana un izkāpšana no vilcieniem Krustpils stacijā

AS "Pasažieru vilciens" (PV) sadarbībā ar VAS "Latvijas dzelzceļš" no šodienas uzlabojis pasažieru ar ierobežotām pārvietošanās spējām iekāpšanu un izkāpšanu no vilcieniem virknē dzelzceļa staciju, arī Krustpils. 

Patlaban uzlabota kārtība un saīsināts laiks, kādā iespējams pieteikt personu, kas pārvietojas ratiņkrēslā, iecelšanu un izcelšanu no dīzeļvilcieniem un vecajiem elektrovilcieniem uz pasažieru platformu. Turpmāk šo pakalpojumu varēs rezervēt 24 stundas iepriekš.

Šāds pakalpojums no šodienas noteiktos reisos būs pieejams Rīgas, Jāņavārtu, Jumpravas, Skrīveru, Aizkraukles, Kokneses, Pļaviņu, Krustpils, Viļānu, Rēzeknes II, Ludzas, Daugavpils, Siguldas, Cēsu, Valmieras un Valgas dzelzceļa stacijās.

Pasažieri ar ierobežotām pārvietošanās spējām joprojām varēs izmantot arī LDz rīcībā esošos mobilos pacēlājus, kas, piesakot pakalpojumu 24 stundas iepriekš, pieejami Rīgas, Krustpils, Rēzeknes, Daugavpils, Jelgavas, Saulkrastu, Siguldas, Dubultu, Vaivaru un Liepājas stacijā.

Lai pieteiktu dīzeļvilcienos esošo pacēlāju, pasažieriem 24 stundas iepriekš jāzvana pa bezmaksas diennakts tālruni 80021181 un 80007600, savukārt LDz rīcībā esošos mobilos pacēlājus iespējams pieteikt 24 stundas iepriekš, zvanot pa bezmaksas tālruni 80021181. Mobilo pacēlāju pakalpojumu iespējams pieteikt arī elektroniski, aizpildot pieteikuma anketu.

Pasažieriem, kuri saņēmuši apstiprinājumu par pieteiktā pakalpojuma sniegšanu, var noteikt pienākumu ierasties attiecīgajā dzelzceļa stacijā ne vēlāk kā 30 minūtes pirms pieteikumā norādītā vilciena atiešanas laika.

Tāpat LDz ir pilnveidojis kārtību, kādā pasažieri ar ierobežotām pārvietošanās spējām var saņemt asistenta palīdzību Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Turpmāk pasažieri, kuriem būs nepieciešama palīdzība nokļūšanai no stacijas ēkas telpām uz pasažieru platformām un atpakaļ, varēs saņemt asistenta pakalpojumus, zvanot uz LDz bezmaksas klientu servisa centra tālruni 80021181. Asistenta pakalpojumu sniegs 30 minūšu laikā.

Atstājiet komentāru