2024.gada 19. marts

Jāzeps

SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” valdes paziņojums par Covid-19 situāciju slimnīcā

  • 23 oktobris 2020 --

12. oktobrī Jēkabpils reģionālajā slimnīcā tika konstatēts pirmais saslimšanas gadījums ar Covid–19 infekcijas slimību. Saslimšana tika konstatēta pēc kontaktēšanās ar inficētu personu ārpus slimnīcas teritorijas.

Pēc pozitīva Covid-19 testa saņemšanas, inficētais darbinieks tika nosūtīts karantīnā, savukārt kontaktpersonas tika nosūtītas ievērot pašizolāciju. Pēc inkubācijas perioda beigām, t.i. 10 dienām – veicot Covid-19 testu, sešām no astoņām personām tika konstatētas pozitīvas Covid-19 analīzes. Pašizolācijā esošais medicīnas personāls neatrodas darba vietā un nesniedz veselības aprūpes pakalpojumus, tādejādi neapdraudot kolēģus un pacientus.

Slimnīca turpina arī pastiprināt jau līdz šim ieviestos veselības un drošības pasākumus saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) un Veselības ministrijas (VM) vadlīnijām. Papildus tam, medicīnas personālam ir noteikta prasība novērot savu veselības  stāvokli un ir atļauta darba pienākumu veikšana tikai tādā gadījumā, ja nav akūtu respiratoru saslimšanas simptomu. Par simptomu neesamību, darbinieks ik dienas apliecina aizpildot aptaujas lapas.

Personas, kuras atrodas pašizolācijā vai karantīnā, lūdzam pārcelt plānveida pakalpojumus uz vēlāku laiku rakstot uz pieraksts@jrslimnica.lv. Plānveida operācijas un invazīvos izmeklējumus ir iespējams saņemt tikai pēc uzrādīta negatīva Covid-19 testa. Savukārt, personas ar akūtām respiratorām saslimšanām, aicinām palikt mājās un novērot veselības stāvokli.

Saistībā ar personāla prombūtni, plānveida elektrokardiogrammas pakalpojumi īslaicīgi nav pieejami. 

Jēkabpils reģionālā slimnīca aicina iedzīvotājus izturēties ar sapratni, ievērot valstī noteiktos ierobežojumus Covid-19 slimības izplatības mazināšanai un izvērtēt plānveida pakalpojumu saņemšanas steidzamību.

Informāciju sagatavoja Jēkabpils reģionālās slimnīcas valde