2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Astmas slimniekiem pieejama jauna bezmaksas ārstniecības programma

Astmas slimniekiem pieejama jauna bezmaksas ārstniecības programma

   

Gaisa piesārņojums, pelējums, mājas putekļu ērcītes, tabakas dūmi un dažādi alergēni ir tikai redzamā aisberga daļa, ja tiek runāts par bronhiālās astmas cēloņiem. Astma tiek uzskatīta par nākotnes civilizācijas lielāko epidēmisko draudu. Bronhiālā astma ir hroniska elpošanas sistēmas saslimšana, kas raksturojas ar ilgstošu iekaisumu un bronhu gļotādas tūsku un spazmām, kas izraisa lēkmjveida elpas trūkumu un spēcīgu klepu, kas var pāriet un simptomi var šķietami izzust, tomēr slimība ir progresējoša un bojājumi ir neatgriezeniski. Šī slimība ir ļoti izplatīta un ar to slimo gan bērni, gan pieaugušie.

Astmas ārstēšanas iespējas ir dažādas, tomēr pilnībā astmu izārstēt ir gandrīz neiespējami un ļoti grūti. Ārstēšanās nav viegla-  aizliegts smēķēt, arī pasīvā smēķēšana rada draudus veselībai, kā arī jānodarbojas ar sportu un jānodrošina veselīgs uzturs. Astmas slimniekiem pieejami arī daudz un dažādi medikamenti, tomēr nereti ārstēšanas un medikamentu izmaksas ir augstas un slimniekiem nav iespējas sev nodrošināt kvalitatīvu ārstēšanas kursu.
" "Adoria" vēlas rūpēties par astmas slimniekiem un parādīt tiem, ka ir iespējams uzlabot to veselības stāvokli. Esam atraduši līdzekļus, lai palīdzētu ierobežotam skaitam slimniekiem šo ārstēšanu nodrošināt bez maksas, lai kaut mazliet palīdzētu uzlabot slimnieku komplicēto ikdienas dzīvi", stāsta veselības centra "Adoria" vadītāja dr. Ārija Bušmane
Ierobežotam skaitam pacientu ārstēšanās un medikamenti tiks nodrošināti bez maksas. Visi interesenti aicināti pieteikties pie dr. Ā.Bušmanes pa tālruni 29275401, darbdienās no pl.12 - 15.
Avots: salasnovads.lv

Atstājiet komentāru