2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Salas novada jaunieši mērojas veiklībā ugunsdzēsības sacensībās (FOTO)

Salas novada jaunieši mērojas veiklībā ugunsdzēsības sacensībās (FOTO)

19.jūlijā Salas novadā uz Salas vidusskolas sporta laukuma pie ūdens dīķa notika Salas brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības (BUB) rīkotās ugunsdzēsības mācības un noslēgumā sacensības.

Jau pulksten 9.00 no rīta uz sporta laukuma rosījās novada ugunsdzēsēji, norobežoja laukumu, uzstādīja autocisternu un nepieciešamo ugunsdzēsības inventāru. Mācību un sacensību laikā drošības apsvērumu dēļ uz laukuma nedrīkst atrasties nepiederošas personas, īpaši bērni, jo darbības notika paaugstinātas bīstamības apstākļos.

Salas novada jaunieši no Salas, Biržiem un Līkumiem ļoti nopietni apguva specifiskās ugunsdzēsības lietišķā sporta disciplīnas, kā darbība ar ūdens dalītāju, stobriem, šļūtenēm un „izvēršanās kauju" ar ūdeni no ugunsdzēsēju autocisternas.

Pulksten 14.00 Salas BUB valdes priekšsēdētājs un sacensību galvenais tiesnesis Antons Sproģis ziņoja Salas novada domes priekšsēdētājai Irēnai Sproģei, ka komandas ir sagatavotas sacensībām. Domes priekšsēdētāja sasveicinājās ar jauniešiem un atzina, ka ļoti labi redzēt jauniešus iesaistoties šāda veida aktivitātēs, novēlot visiem dalībniekiem labus panākumus atklāja sacensības.

Sacensībās individuālajā disciplīnā startēja 16 jaunieši. Tiesneši rūpīgi izvērtēja rezultātus un secināja, ka:

1.vietu iegūst Linards Jermalovičs ar rezultātu 0.5366min.;
2.vietu iegūst Intars Justs ar rezultātu 0.5388min.;
3.vietu iegūst Edvīns Zaharovs ar rezultātu 0.5641min.
Otrajā disciplīnā „Izvēršanās kauja" startēja četras komandas: „Saimnieki" (Sala), „Snaiperi" (Sala), „Meža vilki" (Līkumi) un „Birži" (Birži). Tiesnešiem bija rūpīgi jāizvērtē komandu sniegums, jo rezultāti bija ļoti blīvi:
1.vietā komanda „ Saimnieki" ar rezultātu 0.5518min.,
sastāvā - Aivars Lazdiņš, Juris Ormanis, Kenets Valters, Intars Justs;
2.vietā komanda „Birži" ar rezultātu 0.6202min.,
sastāvā - Linarts Jermalovičs, Elvis Zvaigzne, Juris Žagars, Dāvis Pļavinskis;
3.vietā komanda „Meža vilki" ar rezultātu 0.6257min.,
Sastāvā - Viktors Truhanovs, Dāvis Kaspers, Vladislavs Kalašņikovs, Jāzeps Dzerkals.

Sacensību noslēgumā uzvarētāji tika apbalvoti ar atzinības rakstiem, medaļām un dāvanām. Visas trīs godalgotās komandas par izcīnīto vietu saņēma krāšņus kausus.

Salas BUB valdes priekšsēdētājs un sacensību galvenais tiesnesi Antons Sproģis izsaka pateicību jauniešiem par aktīvu piedalīšanos un uz tikšanos nākamajās sacensībās!
 

Informācijas avots: Salas BUB valdes priekšsēdētājs A.Sproģis

Atstājiet komentāru