2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Salas novada dome finansiāli atbalstīs skolēnu interešu izglītību

Salas novada dome finansiāli atbalstīs skolēnu interešu izglītību

Salas novada pašvaldība segs starpību starp Jēkabpils pilsētas domes noteikto mācību maksas daļu un vecāku līdzdalības maksu aptuveni 60 novada bērniem, kas apmeklē Jēkabpils interešu izglītības iestādes.
 
 
Jau ziņots, ka Jēkabpils dome 21.augustā veica grozōjumus maksas pakalpojumiem Jēkabpils pašvaldības iestādēs. Lēmums paredz izmaiņas, kas skars audzēkņus, kuru deklarētā dzīvesvieta ir citā pašvaldībā un ar attiecīgo pašvaldību nav noslēgts savstarpējo norēķinu līgums par interešu un profesionālās ievirzes programmu. No apkārtējiem novadiem savstarpējo norēķinu līgums par interešu un profesionālās ievirzes programmu Jēkabpilij nav noslēgts ar Salas novadu un līdz ar to salāniešiem par šo izglītību Jēkabpilī jāmaksā pilnā apmērā.
 
 
Portāls Radio1.lv jautāja Salas novada pašvaldībai, kā tiek risināts interešu izglītības jautājums novadā bērniem, kas apmeklē pilsētas sporta, mūzikas, mākslas skolas un Bērnu unn jauniešu centra pulciņus. Atbildi sniedza referente Kristīne Jucīte.
 
 
"Salas novads ir nolēmis segt starpību starp Jēkabpils pilsētas domes noteikto mācību maksas daļu, ja Jēkabpils pilsētas pašvaldībai nav noslēgts līgums par savstarpējiem norēķiniem ar attiecīgo pašvaldību, kurā deklarēts audzēknis un vecāku izdarīto iemaksu, pamatojoties uz Jēkabpils Sporta skolas, Arvīda Žilinska Mūzikas skolas, Jēkabpils Mākslas skolas, Jēkabpils bērnu un jauniešu centra audzēkņiem sarakstu un rēķinu.
 
 
Salas novada dome uzskata, ka Jēkabpils pilsētas domes lēmums nav likumīgs, tomēr nav pieļaujama situācija, ka Salas novada pašvaldībā deklarēto audzēkņu, kuri apmeklē Jēkabpils pilsētas interešu izglītības iestādes, vecākiem būtu jāmaksā lielāks līdzfinansējums. Minētās iestādes apmeklē aptuveni 60 Salas novadā deklarētie bērni.
 
 
Novadā dzīvojošu bērnu vecāki informē, ka Jēkabpils pilsētas vadība aizliegusi mākslas, mūzikas, sporta skolām un jauniešu centram piestādīt rēķinus Salas novada domei. Tāpēc, acīmredzot, būs jāpieņem cits domes lēmums un starpību jāpārskaita vecākiem uz viņu norādītajiem kontiem. Protams, ka tas Salas novada vecākiem sagādās papildus neērtības t.i. uzrakstīt iesniegumu domei, bet mēs ceram uz vecāku sapratni.
 
 
Ar Salas novada domes lēmumu var iepazīties Salas novada mājas lapā."

Atstājiet komentāru