2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Senioru mēnesi Salas Kultūras namā (FOTO)

Senioru mēnesi Salas Kultūras namā (FOTO)

Katru gadu 1. oktobrī tiek atzīmēta Starptautiskā veco ļauzu diena, kā rezultātā šogad radās ideja Salas Kultūras namā oktobri pasludināt par senioru mēnesi, kurā ne tikai ietilpst jau tradicionālā Senioru balle, bet arī jauni pasākumi – Senioru erudīcijas vakars un Sporta spēles senioriem.
 

Viens no mērķiem bija veicināt senioru vecuma cilvēku aktivitāti apmeklēt Salas kultūras namu, iziet sabiedrībā ar aicinājumu iegūt pozitīvas emocijas.
1.oktobrī norisinājās Senioru balle „Zelts sirdī – sudrabs matos", kas izpelnījās lielu atzinību un apmeklētību no senioru puses. Šogad Salas kultūras nams bija arī parūpējies par plašu Senioru balles programmu, kurā ietilpa gan pašdarbības kolektīvu uzstāšanās - Sēlpils kultūras nama deju kopa „Omes un Voldemārs" vadītāja Vika Vanaga; Biržu Tautas nama līnījdeju grupa „Domubiedri" vadītāja Dagnija Zobena; Jēkabpils Tautas nama Eiropas deju kolektīvs „Daugavietes" vadītāja Maija Vilka – gan latviešu estrādes mūzikas leģendas Viktora Lapčenoka koncerts, gan Ērika Gruzniņa spēlētie danči.
 

8. oktobrī norisinājās Senioru erudīcijas vakars, kurā seniori kopā ar Salas novada jauniešu domes pārstāvjiem neformālā un draudzīgā gaisotnē dzerot tēju atbildēja uz āķīgiem jautājumiem, pārbaudīja zināšanas latviešu mūzikas lauciņā un spēlēja vārdu spēli „Alias".


31. oktobrī plkst. 13:00 paredzētas Sporta spēles senioriem, kas notiks renovētajā Salas vidusskolas sporta zālē, kurā par vieglām sportiskām aktivitātēm parūpēsies Salas novada sporta organizators Pēteris Krastiņš un Salas kultūras nama darbinieki. Sporta spēlēs iekļautas šādas disciplīnas: kāršu spēles „Duraks" turnīrs, Bumbas mešanas sacensības grozā, šķīvīšu mešanas sacensības, Lielais Riču raču un citas aktivitātes. Salas Kultūras nama darbinieki aicina interesentus pieteikties pa tālr. 65237870 vai 20233947.


Tiekamies 31.oktobrī uz jautru un atraktīvu aktīvo atpūtu draugu un paziņu lokā.


Informācijas avots: Ligita Ludāne
Salas Kultūras nama kultūras pasākumu organizatore
Apkopoja: Kristīne Jucīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
 

Komentāri (0-4/4)

  • hm!
    02.07.2018 18:20
    Nu ja Ošānos būtu kultūras nams, tad pasākumi NOTEIKTI tiktu rīkoti tur...
    Nav pasākumu - slikti, kad ir pasākums, atkal slikti! Vai Jūs vispār ziniet, ko gribat??? Beidziet vienreiz kasīties! Ja, reiz Sala ir novada centrs, tad tur arī notiek aktivitātes. Parasti uz šādiem pasākumiem tiek norīkots pagasta autobus.
  • Guest
    02.07.2018 18:20
    Citāts: "Sporta spēlēs iekļautas šādas disciplīnas: kāršu spēles „Duraks" turnīrs, Bumbas mešanas sacensības grozā, šķīvīšu mešanas sacensības, Lielais Riču raču un citas aktivitātes."
    Nedomājiet, ka es piekasos, bet kāpēc vārdi "Bumbas", "Lielas Riču" teikuma vidū ir ar lielo burtu? Vai tas tādēļ, ka spēlēs ar lielu (big, gros, boļšoj) bumbu? Vai Riču būs liels un raču mazs? Bet varbūt kādam vajadzētu gramatiku pamācīties?
  • Guest
    02.07.2018 18:20
    Nu viss notiks Salas centrā? Kā tad pensionāriem no Biržiem, Zaķēniem, Gustiņiem, Ošāniem tur nonākt. Piemēram, pa Sunākstes ceļu autobuss kursē dažas reizes nedēļā.
    Mani, piemēram, ļoti iedvesmo: kāršu spēles „Duraks" turnīrs.
  • Salietis
    02.07.2018 18:20
    Drīz Sproģene ies pensijā, varēs kļūt par šāda veida pasākumu patronesi!

Atstājiet komentāru