2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Sēlpils 1. bibliotēkā skatāma izstāde "Šis apsveikumu stāsts"

Sēlpils 1. bibliotēkā skatāma izstāde "Šis apsveikumu stāsts"

   

Kartītes skrapbukinga tehnikā, jaunas idejas un skaisti apsveikumi- Salas novada Sēlpils 1.bibliotēkā, kur līdz 11.decembrim ikvienam interesentam apskatāma Vitas Šatohinas skrapbukinga apsveikumu izstāde „Šis apsveikumu stāsts”. Šī izstāde atklās ne tikai dažādo apsveikuma kartīšu veidus, bet arī to, kā ar skrapbukinga tehniku var izveidot arī foto albumus, kastītes dāvanu pasniegšanai, kur ievietot kādu nieciņu vai pārsteigumu.
 
Lai gan daudzi par skrapbukingu dzird pirmo reizi, šim vaļaspriekam ir sena vēsture, tas tiek aizsākts 19.gs. ASV, bet uzplaukumu tas piedzīvo sākot ar 1980.gadu. Tad meistari sāk papildus izgatavot dažādus materiālus un instrumentus. Un nu jau tā ir vesela industrija, kur katrs var atrast savai gaumei tīkamākos materiālus, lai realizētu savu ideju. Latvijā tas ir samērā jauns vaļasprieks, tomēr kļūst arvien populārāks un katrs šāds mākslas darbs piesaista uzmanību.

Kā stāsta izstādē esošo apsveikumu meistare, Salas novada PII “Ābelīte” metodiķe Vita Šatohina, skrapbukings piesaistīja ar plašām iespējām realizēt savas idejas. Tie ir viegli arī iesācējiem, kas vēl nekad nav veidojuši šādus darbiņus, pamazām pārejot uz sarežģītākiem un arvien atrodot jaunas idejas.

Ikviens ir aicināts uz Sēlpils 1.bibliotēku, kur katru darba dienu plkst. 8.30 – 17.00 ir apskatāma izstāde “Šis apsveikumu stāsts”. Un ja arī Jums ir vēlme iepazīt tuvāk šo tehniku, iegūt jaunas idejas, kā iepriecināt radus, draugus vai kolēģus, kā arī kopā ar šo darbu autori izveidot savu apsveikumu, piesakieties Sēlpils 1.bibliotēkā uz radošo darbnīcu!
 
Avots: salasnovads.lv

Komentāri (0-1/1)

  • ?
    02.07.2018 18:21
    Avots: salaspils.lv?

    Tas jauki, ka izstāde. Žel tikai, ka bibliotēka talu un nav sabiedriska transporta. Es tak nebrauksu Sēlijas biblioteku, lai tur pavadītu visu dienu, Skumji

Atstājiet komentāru