2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Nedēļas nogalē Zemessardze organizēs izlūku vadu pārbaudes vingrinājumu

Nedēļas nogalē Zemessardze organizēs izlūku vadu pārbaudes vingrinājumu

Krustpils novada Kūku pagastā un Salas novada Salas pagastā norisināsies Zemessardzes (ZS) izlūku vadu pārbaudes vingrinājums "ARONA 2015", informē Zemessardze.

 

Vingrinājumā, kas notiks no 25.līdz 26.aprīlim, piedalīsies 18 komandas un katrā komandā būs 12 zemessargi. Pasākuma noslēguma ceremonijā piedalīsies arī aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, NBS komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube un ZS komandieris brigādes ģenerālis Leonīds Kalniņš.

 

Vingrinājuma mērķi ir gatavot zemessargus dienesta pienākumu veikšanai un pārbaudīt izlūku vadu fizisko un teorētisko sagatavotību.

 

Sestdien, 25.aprīlī, zemessargi sacentīsies kaujas šaušanā, naža mešanā un snaiperu vingrinājumā. Savukārt 26.aprīlī notiks ekipējuma, ieroču pārbaude, maskēšanās un sakaru pārbaude. Pēc tam katra komanda dosies 18-22 kilometru garā maršā pretinieka kontrolētajā teritorijā. Tā laikā būs jāveic dažādi uzdevumi, kur zemessargi pārbaudīs savas prasmes un zināšanas topogrāfijā, patrulēšanā, kā arī citos uzdevumos.

 

Pārbaudes vingrinājumu organizē Zemessardzes štābs sadarbībā ar 2.Zemessardzes novadu un Zemessardzes 56.kājnieku bataljonu. Pērn no izlūku vadiem visspēcīgākais bija Ventspils novada Zemessardzes 46.kājnieku bataljona izlūku nodaļa.

 

Atstājiet komentāru