2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Zemgales plānošanas reģiona Attīstības padomes sēde notiek Salas novadā

Zemgales plānošanas reģiona Attīstības padomes sēde notiek Salas novadā

19.maijā Salas novadā notika Zemgales plānošanas reģiona Attīstības padomes izbraukuma sēde.

Dienas kārtībā tika apspriesti jautājumi par autoceļu sakārtošanu, par vienoto sabiedriskā transporta pakalpojumu tarifu, par gatavošanos Latvijas valsts simtgadei, par gaidāmajām izmaiņām pedagogu darba samaksā un struktūrfondu finansējuma piesaisti skolu tīkla sakārtošanai, par dalību projektā „Pilsētas un lauku sadarbība efektīvai klimata pārmaiņu pielāgošanās rīcību plānošanai un ieviešanai Zemgales reģionā un Lielupes upju baseinā, par līdzekļu piešķiršanu no pašvaldību dotācijām, kā arī tika sniegta informācija par Sabiedriskā transporta padomē izskatītajiem jautājumiem. Novadu vadītāji uzklausīja arī Satiksmes ministrijas pārstāvi, kas sniedza informāciju par valsts finanšu politiku valsts autoceļu sakārtošanai. Autotransporta Direkcijas pārstāvis informēja par vienoto sabiedriskā transporta pakalpojumu tarifu plānotajām izmaiņām. Savukārt Kultūras ministrijas pārstāve iepazīstināja ar Latvijas valsts simtgades pasākumu plānošanas idejām valstī, to gaitu un iespējām laikā no 2015. līdz 2021.gadam.

ZPR Attīstības padomes sēdes dalībnieki iepazina Salas novada vēsturi un mūsdienas (prezentācija), apskatīja nesen renovēto Salas vidusskolas sporta zāli un Salas novada pašvaldības domes ēku.

Zemgalē ir 22 vietējās pašvaldības, no tām 2 republikas nozīmes pilsētas - Jelgava un Jēkabpils, 20 novadu pašvaldības - Aizkraukles, Skrīveru, Jaunjelgavas, Kokneses, Neretas, Pļaviņu, Bauskas, Rundāles, Iecavas, Vecumnieku, Dobeles, Auces, Tērvetes, Jelgavas, Ozolnieku, Jēkabpils, Aknīstes, Krustpils, Salas un Viesītes novadi.

Atstājiet komentāru