2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Piesaki apbalvošanai ar Salas novada pašvaldības Atzinības rakstu!

Piesaki apbalvošanai ar Salas novada pašvaldības Atzinības rakstu!

Salas novada pašvaldība aicina līdz š.g. 19. oktobrim pieteikt fiziskas un juridiskas personas apbalvošanai ar Salas novada pašvaldības Atzinības rakstu.


Atzinības raksts ir Salas novada pašvaldības augstākais apbalvojums, ko tā pasniedz Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltītajā svētku pasākumā, tādējādi pateicoties iedzīvotājiem par personīgu, nesavtīgu ieguldījumu un nozīmīgiem sasniegumiem, kā arī novada popularizēšanu tādās jomās kā tautsaimniecība, izglītība, veselības aprūpe, sociālie pakalpojumi un sociālā palīdzība, kultūra, sports un sabiedrība.


Ar Salas novada pašvaldības Atzinības rakstu apbalvo:
fiziskas un juridiskas personas par ieguldījumu novada labiekārtošanā;
fiziskas un juridiskas personas par ieguldījumu infrastruktūras attīstībā;
fiziskas un juridiskas personas par ieguldījumu sabiedrības labā;
fiziskas un juridiskas personas par novada vārda nešanu pasaulē;
nozīmīgās fiziskas personas dzīves un darba jubilejās;
pašvaldības sadraudzības partnerus.

Aizvadītajā gadā pašvaldība saņēma pieteikumus par 16 personu apbalvošanu valsts svētkos un Salas novada dome nolēma šo apbalvojumu piešķirt Salas vidusskolas skolotājai Irēnai Driviniecei, SIA “Dona” Donas veikala pārdevējai Dacei Betkerei, Sia “Dona” noliktavas pārzinei Ingai Gritānei, Salas novada jauktā kora “Sēlpils” mākslinieciskajai vadītājai un diriģentei Agnesei Grudinskai, vidējās paaudzes deju kolektīva “Sēļu zeme” dalībniekam Andrim Rozenštamam, Sēlpils pagasta pārvaldes vadītājai Anitai Bārzdiņai, A/S “Jēkabpils labība” cūku kompleksa “Miķelāni” mehanizatoram Andrejam Kokinam, PII “Ābelīte” pirmsskolas skolotājai Sandrai Volfai, PII “Ābelīte” pirmsskolas skolotājai Kristīnei Upmalei, SIA “Ceplīši” īpašniekam Voldemāram Marksam, PA “Bāreņu nams “Līkumi” audzinātājai Rasmai Vilcānei, Biržu internātpamatskolas galvenajai grāmatvedei Helēnai Detkovai, Biržu internātpamatskolas skolotājai Ārijai Strausai, ilggadējai mākslinieciskās pašdarbības dalībniecei Vijai Šmuidriņai, Biržu Tautas nama tehniskajai darbiniecei Venerandai Dzērvītei un Salas novada pašvaldības sociālās palīdzības organizatorei Valentīnai Šarakai.


Arī šogad apbalvojumam var pieteikt jebkuru fizisku personu, kuras ieguldījums, jūsuprāt, ir tik nozīmīgs, ka tas būtu novērtējams ar pašvaldības apbalvojumu. Ierosinājumu par kādas personas apbalvošanu aicinām rakstīt brīvā formā, norādot apbalvošanai pieteiktās personas vārdu, uzvārdu, darba vai sabiedriskās darbības vietu un ieņemamo amatu, kā arī motivētu pamatojumu, kādēļ šī persona būtu jāapbalvo. Tāpat lūdzam norādīt informāciju arī par pieteikuma iesniedzēju – vārdu un uzvārdu vai organizācijas nosaukumu. Lēmumu personas apbalvošanai, pieņem Salas novada dome, izskatot iesniegtos ierosinājumus.


Apbalvošanu ar Atzinības rakstu var ierosināt Salas novada domes priekšsēdētāja, deputāti, pašvaldības iestāžu un uzņēmumu vadītāji, kolektīvi un fiziskas personas (vismaz 10 cilvēki). Pieteikumus var iesniegt Salas novada pašvaldībā 106.kabinetā, Susējas ielā 9, Salā, Salas pagastā, vai Sēlpils pagasta pārvaldē, „Rūtas”, Sēlijā, Sēlpils pagastā.

Jolanta Grandāne
SA un tūrisma lietu speciāliste

Atstājiet komentāru