2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Izskanējuši Daugavas svētki Salas novadā(FOTO)

Izskanējuši Daugavas svētki Salas novadā(FOTO)

30.jūlijā no agra rīta sākās ik gadu gaidītie Daugavas svētki Zvejnieklīcī Sēlpils pagastā Salas novadā. Šogad svētku gaisotne Daugavas krastā norisinājās jau 26.reizi. Kā allaž, visagrākie svētku dalībnieki bija 15 pludiņmakšķernieki. Šogad lielāko lomu ieguva Jānis Viļevičs (4,1kg), nākamais bija Jurijs Nikandrovs (3,3kg) un Valdis Barūklis (2,8kg). Sieviešu sacensībā labākās bija Ilze Barūkle un Linda Ārgule. Pirmo reizi šajā disciplīnā piedalījās arī bērni (9 dalībnieki), pateicoties jauno makšķernieku skolai “Zelta zivtiņa” no Ļaudonas. Labākie izrādījās Helmuts Dauksts, Tanita Mincāne un Dāvis Strods.

Un drīz vien Zvejnieklīcī sāka pulcēties arī individuālo disciplīnu un komandu spēļu dalībnieki. Šis gads izcēlās ar īpašu sportot gribētāju pieplūdumu.

Godalgotie pirmo trīs vietu ieguvēji tika apbalvoti ar medaļām un diplomiem, kas bija izgatavoti ar “Daugavas svētku” simboliku, kā arī balvām ar Salas novada ģerboni un Daugavas svētku apdruku ( T-krekli, lietussargi, magnētiņi, nozīmītes).

Florbolā 1.vietu ieguva komanda KĀRLIS (Edvīns Skudra, Matīss Voins, Alise Lakija Širve, Kārlis Žikovs). 2.vietā ierindojās komanda CHANSE (Ritvars Druvinieks, Nils Vaiders, Adrians Ābele). 3.vietu ieguva komanda DIGNĀJA (Nauris Kusiņš, Normunds Liepiņš, Kaspars Iesalnieks, Ritvars Kusiņš, Kristers Krēsliņš).

Viens no graciozākajiem sporta veidiem Daugavas svētkos bija pludmales volejbols sievietēm. 1.vietu šajā disciplīnā ieguva komanda GUMAKA MĀSAS (Guna Stūrīte, Agita Muceniece). 2.vietā ierindojās A-KOMANDA (Madara Jugāne, Simona Ārmane, Gita Kaulakane, Krista Krūmiņa). 3.vietu ieguva komanda SUSURI (Liāna Gasiņa, Paulīna Garsila, Angelika Liepiņa).

Tikpat interesanta izvērtās pludmales volejbola spēle vīriešiem. 1.vietu ieguva komanda DĀVIS (Edijs Sovetovs, Rihards Puķītis, Dāvis Midzenis). 2.vietu – komanda VAIROGI (Edvīns Čubaka, Zigurds Šašliks, Dāvis Metriņš, Vadims Džī-Džī, domājams tie ir augsti godājamo spēlētāju pseidonīmi). 3.vietā ierindojās komanda VIESĪTE (Toms un Edžus Prokofjevi, Jānis Valainis).

Strītbolā 1.vietas medaļas un balvas saņēma komanda ZEM ELLI (Edgars Leja, Edgars Arnītis, Matīss Čaupjonoks, Kristaps Leikučs). 2.vieta – komandai VIENALGA (Mairis Dzenis, Juris Zans, Uģis Salenieks, Nauris Krastiņš). 3.vieta – komandai TEAM INJURY (Reinis Avotiņš, Agris Bojārs, Arnis Gūtmanis).

Futbolā papildus sparu iegūt pirmo vietu laikam līdzēja turpat netālu, pāri ceļam esošā kapsēta. Un tā ir komanda APBEDĪŠANAS BIROJS (Edijs Čibulis, Nauris Krastiņš, Daniels Orlovs, Jānis Siliņš, Elvijs Demjanovs, Juris Zans). 2.vietu ieguva komanda NEDZĒRĀJI (Nauris Matvejevs, Aivars Skudra, Oļegs Belovs, Intars Šleseris, Aigars Liņģis, Ainars Joksts, Jānis Rumjancevs). 3.vieta – komandai SALA (Sandris Vilcāns, Toms Kozlāns, Valdis Vizulis, Kārlis Deikovskis, Linards Marks, Rojs Grauze).

Šogad sacensības notika arī Mazajā futbolā bērniem. Augstāko vietu ieguva komanda ĶIPLOKI (Niks Lācis, Pēteris un Jānis Palameiki, Didzis Kancāns, Armands Vanags). 2.vietu ieguva komanda PUIKAS UZ GODA (Mikus un Kristers Nenišķi, Rihards Krastiņš, Renāts Mazurovs, Kristians Škagals, Deniss Odincovs).

Viena no iespaidīgākajām sporta disciplīnām Daugavas svētkos bija virves vilkšana. Godalgoto pirmo vietu ieguva komanda NEDZĒRĀJI, kas apvienoja pat 3 Edgarus(!), nejaukt ar “purva bridējiem-padzērājiem” (Normunds Kārkliņš, Edgars Matulis, Edgars Arnītis, Edgars Čaupjonoks, Māris Spulis, Aivars Skudra, Sandris Tiltiņš, Kaspars Ozoliņš).

Otrie spēcīgākie izrādījās vilcēji no ANDROGĒNĀ ZVAIGZNĀJA. Zinot, ka vārdam androgēns ir divas nozīmes (kopējais nosaukums steroīdo dzimumhormonu grupai un bezdzimuma cilvēks, kas sastāv no diviem pretpoliem, pretējiem dzimumiem), grūti iedomāties, kas vairāk ir līdzējis iegūt augsto vietu. Komandu godam pārstāvēja Ritvars Januškevičs, Aleksandrs Krasutins, Edgars Kakarāns, Ģirts Skoboļevs, Gaidis Krastiņš, Kārlis Grāviņš, Dainis Štāls, Ojārs Nicmanis. 3.vieta – komandai NEZINU (Juris Zans, Jānis Siliņš, Nauris Krastiņš, Mairis Zdanovskis, Edijs Čibulis, Jānis Zans, Toms Broks, Jānis Kerubins).

Visintelektuālākajā sporta disciplīnā Zolītē 1.vietu ieguva Edžus Staks, 2.vietu – Andrejs Ivanovs un 3.vietu – Kaspars Bergs.

Orientēšanās sacensībās vecumā līdz 14 gadiem godalgoti Nauris Pinne, Laura Nikola Pinne un Mikus Nenišķis. Sacensībās vecumā no 15 līdz 18 gadiem, attiecīgi Anastasija Muraško, Krišjānis Smilga, Ivo Siliņš. Orientēšanās sac. sievietēm – Anna Brālīte, Irēna Brālīte, Inese Nenišķe; vīriešiem – Justs Lūkins, Sendijs Zukulis.

Sacensībās “Mazais spēkavīrs” godalgoto vietu ieguvēji ir Ivo Siliņš, Laura Nikola Pinne un Nauris Pinne.

Sacensībās “Daugavas svētku dižvīrs” godalgoti tika Edgars Kakarāns, Dainis Štāls un Lauris Kums.

Tie, kuri nejutās spēcīgi kādā no sporta disciplīnām, pa dienu varēja baudīt atrakcijas bērniem, amatierteātru izrādes pieaugušajiem, dažādus priekšnesumus un koncertus. Šogad tika piedāvāta iespēja pa dienu ielūkoties arī Raiņa klubā, kur varēja aplūkot 20.gs.60.gadu amtierfilmas par Jēkabpils tilta būvniecību un pārceltuvi, par Staburadzi, pēdējiem Jēkabpils rajona Dziesmu un deju svētkiem Vīgantes estrādē pirms appludināšanas un Pļaviņu HES būvniecību. Paldies par iespēju aplūkot filmas vienam no darbu autoriem Aloizam Savickim.

Kulminācija, kā allaž tapa vakarā, pēc dižkoncerta, laižot atmiņu un piemiņas vainagu Daugavā.

Izturīgākajiem svētku dalībniekiem turpinājās svētku balle.

Paldies visiem svētku organizatoriem un dalībniekiem!

Atstājiet komentāru