2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Autotransporta direkcija konstatē pārkāpumus "Pato-1" un kooperatīvās sabiedrības "Toms" darbībā

Autotransporta direkcija konstatē pārkāpumus "Pato-1" un kooperatīvās sabiedrības "Toms" darbībā

Autotransporta direkcija (ATD) konstatējusi būtiskus pārkāpumus SIA "Pato-1" un kooperatīvās sabiedrības "Toms" darbībā, proti, pārvadātāji vairākkārt nav izpildījuši atsevišķus maršrutu reisus, aģentūrai BNS pavēstīja direkcijas sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Plone.

"Veicot kontroles pasākumus "Pato-1" un "Toms" apkalpotajos maršrutos, ATD konstatēja būtiskus pārkāpumus - pārvadātāji vairākkārt nebija izpildījuši atsevišķu maršrutu reisus," teica Plone.

Viņa arī norādīja, ka līgumā, kas noslēgts starp pakalpojuma pasūtītāju - ATD - un pārvadātāju, ir atrunāts, ka pārvadātājam ir jāizpilda pakalpojums, kas no valsts puses ticis pasūtīts. Atkārtotas reisu neizpildes gadījumā varētu tikt vērtēta līguma ar "Pato-1" un kooperatīvo sabiedrību "Toms" laušanas iespēja, tādējādi sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšana konkrētajos maršrutos tiktu uzticēta citam pasažieru pārvadātājam.

ATD aicina iedzīvotājus informēt, ja "Pato-1" vai kooperatīvā sabiedrība "Toms" neizpildīs kādu reisu, ja autobusu vadītājs neizsniegs pasažieriem biļeti vai, ja tiks konstatēts jebkāds cits pārkāpums. Sazināties ar direkciju var, rakstot uz e-pasta adresi info@atd.lv vai zvanot pa tālruni 67280485.

"Pato-1" nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumus maršrutā Pļaviņas–Vietalva, Pļaviņas–Bunduļi, Pļaviņas–Klintaine, Selga–Pļaviņas II, Pļaviņas–Vietalva–Pļaviņas, Pļaviņas–Silajāņi–Pļaviņas un Pļaviņas–Krievciems–Pļaviņas.

Savukārt kooperatīvā sabiedrība "Toms" regulāros pasažieru pārvadājumus veic maršrutā Jēkabpils–Sēlpils, Sala–Jēkabpils–Viesīte, Jēkabpils–Sala un Jēkabpils–Sēlpils–b.n."Līkumi"–Jēkabpils.

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja pasažieru un kravu pārvadājumu jomā. Tās darbība galvenokārt saistīta ar sabiedriskā transporta - pasažieru pārvadājumu ar autobusu un vilcienu - plānošanu, licenču izsniegšanu kravu un pasažieru komercpārvadājumiem un atļauju izsniegšanu starptautisko pārvadājumu veikšanai.

Materiāls tapis sadarbībā ar BNS

Komentāri (0-2/2)

  • Xxx
    02.07.2018 18:33
    Arī es pagājušo nedēļu nogaidīju divus autobusus pēc kārtas no rīta,taču tā arī nesagaidīju.Nācās prasīt,lai aizved ar mašīnu.Nokavēju diezgan svarīgu tikšanos.
  • ese
    02.07.2018 18:33
    Pagājušo nedēļ novēroju , ka Salas iedzīvotāji kārtējo reizi nesagaidīja Sia Toms autobusu. Mamma dusmīga , bērnam pieteikts poliklīnikā nr. pie ārsta, bet autobusa nav!

Atstājiet komentāru