2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Maizes kvalitātes konkursā SIA „Dona” izcīna zelta un bronzas diplomus (FOTO)

Maizes kvalitātes konkursā SIA „Dona” izcīna zelta un bronzas diplomus (FOTO)

Izstādē "Riga Food 2017" apbalvoti Latvijas augstākās kvalitātes maizes ražotāji, informē konkursa organizatori. Salas novada uzņēmums SIA „Dona” " ražotā veidņu maize"Sīpolmaize" konkursā ieguva zelta, bet "Krustpils maize" bronzas diplomus.

Maizes kvalitātes konkursā "Riga Food 2017" Latvijas rudzu maizes un uzņēmumu pašu izvēlētas maizes grupās medaļas šogad ieguva kopumā 23 produkti, tostarp tika pasniegtas 12 zelta, septiņas sudraba un četras bronzas medaļas.

Zelta diplomus ieguva SIA "Kuldīgas maizes ceptuves" ražotā maize "Tīrā, dabīgā rudzu maize", kā arī "Garšīgā saldskābmaize ar sēklām", SIA "Saldus maiznieks" ražotā rudzu maize "Kurzemnieku" un saldskābā maize"Miestiņmaize", SIA "Lāči" ražotā rudzu-kviešu maize "Spinātmaize", SIA "Madonas patērētāju biedrības" ražotnē "Madonas maiznieks" realizētā rudzu maize "Mētrienas maize".

Tāpat zelta diplomus ieguva arī SIA "Lielezers" ražotā "Senā rupjmaize", SIA "Dona" ražotā veidņu maize"Sīpolmaize", SIA "Maiznīca Flora" ražotā "Sējas saldskābmaize ar briedinātiem rudzu graudiem". Godalgotās pirmās vietas ieguva arī AS "Hanzas maiznīca" ražotā "Kuršu spēka maize","Sēklu" un šī paša uzņēmuma ražotā "Dižā kviešu maize ar biezpienu", kā arī SIA "Golddust"preču zīmes "Madam Brioš" ražotā "Mājas maize".

Savukārt sudraba diplomus ieguva SIA "Lāči" rudzu maize "Burkānmaize", SIA "Lielezers" ražotā "Limbažu rupjmaize", AS "LPB" Priekules maizes ceptuvē ceptā "Saulaines rupjmaize ar sēklām" un "Saulaines rudzu maize ar šķeltiem rudzu graudiem", SIA "Beātus" maiznīcā "SOLO" ceptā "SOLO" baltmaize, SIA "Alta S" maize ar nosaukumu "Mājas maize plaucēta", kā arī SIA "Golddust" preču zīmes "Madam Brioš" ražotā "Pekanriekstu maize".

Turpretī bronzas diplomus ieguva SIA "Dona" ražotā "Krustpils maize", SIA "Maiznīca Flora" ceptā "Turaidas rudzu maize", SIA "Beātus" maiznīcas "SOLO" ražotā "SOLO" rudzu maize un SIA "Alta S" maize ar nosaukumu "Senču rudzu maize".

Konkursam ražotāji varēja iesniegt divus maizes veidus grupās - Latvijas rudzu maize, kuras sastāvā ir ne mazāk kā 90% rudzu miltu, un pēc izvēles viens uzņēmumā ražotais maizes veids.

Konkursā ar sensorās vērtēšanas metodēm tika noteikts maizes izskats, garoza, mīkstuma porainība un struktūra, kā arī maizes garša un smarža. Konkursam iesniegtās maizes kvalitāte tika izvērtēta pēc starptautiski atzītas vērtēšanas sistēmas, nesalīdzinot tās savā starpā.

Maizes kvalitātes konkursa mērķis bija popularizēt maizes izstrādājumus, veicināt to lietošanu uzturā un izcelt Latvijas augstākās kvalitātes maizes ražotājus. Ar konkursa starpniecību bija iecerēts patērētājiem apliecināt, ka Latvijas maiznieki ražo augstas kvalitātes produktus un arvien domā par jauniem maizes veidiem, ar ko pārsteigt gardēžus un savus pircējus.

Konkursu rīkoja Latvijas Maiznieku biedrība sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultāti, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību "BT 1" un Zemkopības ministrijas finansiālu atbalstu.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA
Foto: Maiznīca Dona/facebook.com

Atstājiet komentāru