2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Notiek novadu skolu pieņemšana jaunajam mācību gadam

Notiek novadu skolu pieņemšana jaunajam mācību gadam

Novados turpinās skolu pieņemšana jaunajam mācību gadam, ko veic Jēkabpils novada Izglītības un kultūras pārvalde.

 

Tas ir jau ierasts pasākums, kad pirms kārtējā mācību gada uzsākšanas notiek izglītības iestāžu apsekošana, lai izvērtētu skolu un bērnudārzu gatavību mācību gada uzsākšanai, tajā skaitā arī higiēnas prasību, kā arī civilās aizsardzības, ugunsdrošības un darba aizsardzības normu ievērošanu.

 

Ceturtdien, 20.augustā mācību iestāžu pieņemšana jaunajam gadam notika Salas novadā. Piektdien, 21.augustā komisija devās uz Viesītes novadu. Savukārt pirmdien tiks vērtētas Krustpils novada skolas. Bet 27.augustā – Aknīstes un 28.augustā – Jēkabpils novada skolas un bērnudārzi.

 

Komisijas vadītāja Elga Ūbele norāda, ka izglītības iestādēs bez vispārējās sagatavotības jaunajam mācību gadam, īpaša uzmanība tiek pievērsta mājturības kabinetu stāvoklim, skolēnu garderobēm un šī gada remontdarbiem kopumā.

 

Savukārt 26.augustā Sūnu pamatskolā notiks Aknīstes, Jēkabpils, Krustpils, Salas un Viesītes novadu izglītības darbinieku augusta konference. Tajā diskutēs par jaunā mācību gada aktualitātēm, sanāksmē piedalīsies arī lektori - psihologs Kaspars Bikše ar lekciju “Iemācītais optimisms” un sociālā pedagoģe Anna Zaula ar tēmu “Kad starp skolu un ģimeni beidzas dialogs un sākas divi monologi” .

 

Foto: viesite.lv

Atstājiet komentāru