2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Pļaviņās spriež par plūdiem un lūgs naudu ledus griežamās ierīces pirkšanai

Pļaviņās spriež par plūdiem un lūgs naudu ledus griežamās ierīces pirkšanai

11.martā Pļaviņu novada dome un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests rīkoja sanāksmi, lai apzinātu iesaistīto institūciju un dienestu sadarbību un rīcību plūdu novēršanas un reaģēšanas jomā, portālam Radio1 pastāstīja Pļaviņu novada domes sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Peņģerots.

Pēc Līgas Klints, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, prezentācijas sekoja VUGD Civilās aizsardzības pārvaldes priekšnieka Mārtiņa Baltmaņa prezentācija, kas aizsāka diskusiju par jautājumiem, kas saistās ar valsts rezervēm, secinājumiem, kas izdarīti pēc pagājušo gadu plūdu pieredzes Daugavpilī, Jēkabpilī un Pļaviņās.

Diskusijā aktīvi iesaistījās Jēkabpils pilsētas, Jēkabpils novada, Daugavpils pilsētas vadītāji un civilās aizsardzības eksperti, izvēršot diskusiju gan par sadarbību ar Latvijas valsts ceļiem, gan VUGD pilnvērtīgu resursu izmantošanu un valsts mantas – materiālo rezervju savlaicīgu nogādāšanu šo pilsētu teritorijās. Par finansu līdzekļu piešķiršanu plūdos cietušajām pašvaldībām skaidroja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas teritoriālās pārvaldes un finanšu nodaļas vadītājs Arnis Šulcs.

VUGD pārstāvis Mārtiņš Baltmanis skaidroja, kāda tehnika ir VUGD rīcībā un ko ar to var paveikt plūdu risku mazināšanā, arī viņa prezentācijā tika rādītas šī spectehnikas iespējas. Turpinājumā Pļaviņu novada domes Civilās aizsardzības komisijas sēdē atbildīgie dienesti (VUGD, Valsts policija, Zemessardze, Pļaviņu HES pārstāvji, A/S „Sadales tīkls”, Pašvaldības policija) informēja par viņu rīcībā esošajiem cilvēku un materiāli tehniskajiem resursiem.

Pļaviņu novada domes Civilās aizsardzības komisija un VUGD nolēma Iekšlietu ministrijai sagatavot vēstuli par lielas jaudas ledus griešanas tehnikas iegādi. Pēc VUGD ieteikuma Pļaviņu novada dome veiks plūdiem pakļauto pašvaldības ēku pamatu noturības tehnisko ekspertīzi. VUGD pateicās visiem par piedalīšanos un diskusijā aizskartajiem tematiem kā arī informēja, ka organizēs pašvaldību Civilo aizsardzības komisiju apmācības.

Jau ziņots, ka ne Jēkabpilī, ne Pļaviņās plūdi šogad netiek prognozēti.

Avots: plavinas.lv

 

Atstājiet komentāru