2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Pļaviņu mūzikas skolas audzēknes piedalās konkursā Daugavpilī

Pļaviņu mūzikas skolas audzēknes piedalās konkursā Daugavpilī

12. martā Daugavpils mūzikas vidusskolā risinājās reģiona mūzikas skolu konkurss solfedžo un mūzikas literatūrā „J. Cimzem – 200”.
Kopumā piedalījās 10 reģiona skolu komandas. Arī no mūsu skolas piedalījās 6 audzēknes – Guna Elīte, Enia Kaņepēja, Anete Kapteine, Laine Liepiņa, Daira Melbārde un Anna Ambaine (pedagogs Daina Penģerote).
Konkurss bija veidots kā spēle, kurā tika vērtēta katras skolas sagatavotā prezentācija, zināšanas par J. Cimzes nopelniem un dzīves gājumu. Mūsu komandas dalībnieces jau labu laiku gatavojās, mācījās tautas dziesmas, krāja zināšanas par J. Cimzi.
Daugavpils mūzikas vidusskolas direktora Aivara Broka vārdiem runājot, – svarīgi ir atbraukt, piedalīties, uzzināt ko jaunu, satikties! Meitenes bija priecīgas, ka labi paveikušas sev uzticētos uzdevumus gan konkursa teorētiskajā daļā, gan prezentācijā uz Daugavpils mūzikas vidusskolas lielās skatuves nodziedot Pļaviņu himnu „Pļaviņas - pilsēta mana” ar Gunas un Anetes kopīgi veidotu instrumentālo pavadījumu. Mājās braucām ar domu nākamajā gadā piedalīties līdzīgā konkursā.
Šajā dienā Daugavpils mūzikas vidusskolā norisinājās arī Vispārējo klavieru festivāls, kurā piedalījās skolas 4. flautas klases audzēkne Krista Priede (ped. Sigita Vilkaplātere). Pasākuma noslēgumā tika organizēta kopīga visu festivāla dalībnieku un pedagogu sveikšana un fotografēšanās.

Atstājiet komentāru