2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Kultūrkapitāla fonds atbalsta Kamermūzikas dienas Pļaviņās

Kultūrkapitāla fonds atbalsta Kamermūzikas dienas Pļaviņās

Projekts „Kamermūzikas dienas Pļaviņās” guvis atbalstu Valsts Kultūrkapitāla fondā. Pagājušajā gadā Pļaviņu mūzikas skola aizsāka jaunu tradīciju - pasākumu ciklu „Kamermūzikas dienas Pļaviņās”. Projektu finansiāli atbalstīja Valsts Kultūrkapitāla fonds.
Arī 2014. gada projektu konkursā skolas pedagogu projekts guvis Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu un jau šobrīd zināms, ka oktobrī Pļaviņās ar koncertprogrammu „Rudens deja” viesosies saksofonists Ainars Šablovskis un arfiste Ieva Šablovska.
A. Šablovskis studējis Stokholmas Karaliskajā Mūzikas augstskolā, absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, šobrīd muzicē „Rīgas saksofonu kvartetā”, kā arī piedalās dažādos koncertos profesionālo kolektīvu sastāvos.
Arfiste Ieva Šablovska arī absolvējusi Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmiju, trio „SILK” dibinātāja un dalībniece, šobrīd Latvijas Nacionālās operas orķestra mūziķe.Kamermūzikas dienu ietvaros notiks arī reģiona mūzikas skolu kameransambļu kopkoncerts, kā arī Ainara Šablovska meistarklases saksofona spēlē reģiona mūzikas skolu pedagogiem.

Atstājiet komentāru