2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

"Liepkalni" sākuši produkcijas piegādes visā Latvijā

"Liepkalni" sākuši produkcijas piegādes visā Latvijā

Pēc maizes un konditorejas izstrādājumu ražotāja SIA "Liepkalni" sadarbības partnera Kurzemē - Talsu SIA "Maiznīca Liepkalni" (kopš 14.marta SIA "RZ Projekts") - iziešanas no tirgus, "Liepkalni" no 2014.gada sākuma piegādā savu cepto produkciju Pārdaugavā, kā arī Zemgales un Kurzemes reģionos, paplašinot tirgus daļu Latvijā, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja "Liepkalnu" mārketinga vadītāja Ieva Zariņa.
 

"Maiznīcai Liepkalni" 2013.gada janvārī tika sākts tiesiskās aizsardzības process, bet patlaban uzņēmums pārtraucis darbību.

Lai nodrošinātu produkcijas piegādes Kurzemes reģionā, 2013.gada vasarā "Liepkalni" izveidoja jaunu ceptuvi Pierīgā, Ziepniekkalna ielā, tirdzniecības centrā "A7". Jaunās ceptuves mērķis ir piedāvāt pircējiem tikko ceptu maizi un konditorejas izstrādājumus firmas veikalā, kas atrodas tirdzniecības centrā, kā arī nodrošināt Zemgales un Kurzemes pircējus ar "Liepkalnu" maizi un konditoreju.

Citus sadarbības partnerus uzņēmums vairs neplāno piesaistīt, norādīja Zariņa.

"Līdz ar to, sākot ar 2014.gadu, piegādājam produkciju visos Latvijas reģionos. Sadarbības partneris Kurzemē strādāja kā patstāvīgs uzņēmums, līgumattiecības mums nav, devām atļauju izmantot preču zīmi "Liepkalni" uz sadarbības partnera ražotajiem produktiem Kurzemē, Zemgalē un Pārdaugavā. Pēc sadarbības partnera iziešanas no tirgus turpmāk tas zīmolu "Liepkalni" izmantot nedrīkstēs," apstiprināja SIA "Liepkalni" valdes loceklis Dagnis Čākurs.

"Liepkalnu" darbības politika ir atvērt ceptuves vairākās vietās Latvijā, lai samazinātu attālumu no krāsns līdz pircējam un piegādātu veikaliem pēc iespējas svaigāku maizi. "Liepkalni" pakāpeniski atvēruši ceptuves Rūjienā, Valmierā, Pļaviņu novada "Liepsalās", Pērnavā (Igaunija) un pēdējā gada laikā Pierīgā, Ziepniekkalna ielā, tirdzniecības centrā "A7".

Kā ziņots, "Liepkalni" 2012.gadā strādāja ar 5,02 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 7% palielinājums salīdzinājumā ar 4,64 miljoniem eiro 2011.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma peļņas kāpums gada laikā bijis par 6% - no 345 366 eiro 2011.gadā līdz 366 370 eiro 2012.gadā.

2013.gada provizoriskais apgrozījums ir 5,66 miljoni eiro.

"Liepkalni" dibināti 1992.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 136 900 latu, un tas pilnībā pieder Čākuram.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru