2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Lieldienu svinības Odzienas muižā kļūst par Pļaviņu novada tradīciju

Lieldienu svinības Odzienas muižā kļūst par Pļaviņu novada tradīciju

Svētdien, 20. aprīlī, no plkst. 13.00 Odzienas muižas saimnieki sadarbībā ar Pļaviņu novada pašvaldību jau trešo gadu pēc kārtas aicina ikvienu interesentu no tuvienes un tālienies svinēt kopā pavasara gaišākos svētkus – Lieldienas.
Svētku norisi muižas parkā, iesaistot sanākušos viesus, vadīs pieredzējušie jēkabpilieši Dace Kalniņa- Aleksandrova un Valdis Aleksandrovs. Būs gan dejas un rotaļas, gan pantāga cepšana un olu kaujas, gan arī neiztrūkstošā Lieldienu šūpošanās. Par mūziku un dejām rūpēsies Vita Talla un dancotāji no Rīgas. Svinību viesi aicināti ierasties ar skaisti izkrāsotām Lieldienu olām.
Arī šogad notiks konkurss, un skaistākās, oriģinālākās olas īpašnieku sagaida lieliska pārsteiguma balva (pieteikšanās līdz plkst. 14.00). Šie svētki būs nozīmīgi arī ar vēl kādu vēsturisku notikumu – pirmo reizi patiesi laba alus pazinējiem būs iespēja iegādāties un nobaudīt jauno Odzienas muižas alu! Eila tipa alus pēc vairāk kā divu gadu alus receptes un darināšanas veida meklējumiem ir gatavs doties tautās. Būs unikāla iespēja satikt gan Odzienas muižas brūža vadītāju, gan pašu aldari un klātienē pārrunāt alus garšas nianses.
Papildus būs pieejami arī citi dzērieni un arī gardas uzkodas, darbosies lauku virtuve, bet no plkst. 16.00 būs atvērta muižas krogusmāja, kurā muzicēs duets Sandra.Pēdējos gados muižas ansamblis tiek sakārtots, ēkas atjaunotas, bet pils parks kļuvis par iecienītu gadskārtu svētku sarīkojumu vietu, kas pulcē līksmotājus no tuvienes un tālienes gan Jāņos, gan Lieldienās, gan ziemas Saulgriežos!
Gandarījums par sakopto apkārtni un kultūrvidi ir ne vien muižas īpašniekiem, bet arī Odzienas iedzīvotājiem, kā arī Pļaviņu novada pašvaldībai, kura Odzienas muižā saskata ievērojamu kultūras un tūrisma apskates objektu.

Atstājiet komentāru