2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

VARAM parlamentārā sekretāra E. Cilinska vizīte Pļaviņās

VARAM parlamentārā sekretāra E. Cilinska vizīte Pļaviņās

16. maijā, darba vizītē Pļaviņās bija ieradies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs Einārs Cilinskis. Tikšanās laikā viņš izklāstīja nākamā plānošanas perioda pamatideju galvenos virzienus, kas ietver līdzfinansējumu uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai (37 miljoni uz 89 pašvaldībām), zemas enerģijas patēriņa ēku būvniecībai un rekonstrukcijai, atbalstu biomasas katlu uzstādīšanai un publisko teritoriju apgaismojuma infrastruktūras uzlabošanai u.c.

 

VARAM parlamentārais sekretārs vēlējās uzzināt Pļaviņu novada domes pārstāvju viedokli vairākos jautājumos, piemēram, par teritoriālo reformu, mazajiem HES, un rosināja izklāstīt galvenās problēmas. Domes priekšsēdētāja Gunta Žilde aktualizēja jautājumu par Sociālās mājas remontdarbiem, nepieciešamu pabeigt dambi un ūdenssaimniecības attīstības projektu, kas ir sekmīgi realizēts, bet patlaban ir bez atdeves, jo cilvēki vilcinās pieslēgties ūdensvadam finansiālu apsvērumu dēļ. Domājot par situācijas risinājumu, tika ierosināts ES projekta ietvaros paredzēt ūdens pieslēgumu pie mājām. Projektu vadītāja Ilze Kļaviņa par būtiskāko trūkumu projektu realizācijā uzskata ierobežotos termiņus, kuru rezultātā var ciest kvalitāte. Zināms, Pļaviņu novadā „sasāpējis” jautājums ir ceļu stāvoklis – Daugavas iela, upes krasta erozija, apdraudot satiksmes drošību, Vietalvas – Odzienas ceļš. Tādēļ tika uzklausīti E. Cilinska priekšlikumi remontdarbiem vajadzīgā finansējuma piesaistīšanai.

 

Vizīte Pļaviņās noslēdzās ar izbraukumu pa pilsētu – tika apskatīts brūkošais Daugavas krasts, dambis u.c. vietas. E. Cilinskis novērtēja Pļaviņu novadā paveikto, atzīstot, ka realizēto Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) finansēto projektu skaits korelē ar to, cik labi strādā pašvaldība.

 

Elīna Jurševska, Pļaviņu novada domes praktikante žurnālistikā


Avots: www.plavinas.lv

 

Atstājiet komentāru