2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Pļaviņu novada dome piedāvā darbu skolēniem

Pļaviņu novada dome piedāvā darbu skolēniem

Strauji pietuvojusies vasara, un pavisam drīz, vienam ātrāk, citam – vēlāk, skanēs pēdējais zvans. Tādēļ gan skolēniem, gan to vecākiem aktuāla būs informācija par nodarbinātības iespējām vasaras mēnešos.

 

Skolēnu nodarbinātības pasākumus vasaras brīvlaikā Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) organizē no 2004. gada. Piecu gadu laikā vasaras mēnešos strādājošo skolēnu skaits pieauga no 3225 līdz 11 222 skolēniem. 2009. gadā saistībā ar budžeta optimizāciju pasaules ekonomiskās krīzes iespaidā NVA aktīvais nodarbinātības pasākums tika iesaldēts. Tagad, pēc piecu gadu pārtraukuma, tas ir atjaunots.

 

Vasaras nodarbinātības pasākumi ilgst no 1. jūnija līdz 31. augustam. Lai iesaistītu pēc iespējas vairāk strādāt gribētāju, vienam pusaudzim noteiktais nodarbinātības periods ir viens mēnesis, taču atsevišķos gadījumos darba praksi ir iespējams pagarināt līdz diviem mēnešiem. NVA darba devējam nodrošinās dotāciju skolēna ikmēneša darba algai 50 procentu apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas. Otru pusi algas un nodokļus skolēnam maksā darba devējs.

 

Šogad arī Pļaviņu novada dome NVA aktīvā pasākuma ietvaros „Nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā personām, kuras iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs” piedāvā jauniešiem (15 – 20 gadi) vairākas vakances. Jau no 2. jūnija divi skolēni varēs uzsākt darbu (dienā 6 – 7 stundas) kā palīgstrādnieki pilsētas sakopšanā.

 

Avots: www.plavinas.lv

 

Atstājiet komentāru