2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Novadnieki labākie Latvijā - garšīgākais medus Vietalvā, labākā etiķete Atašienē!

Novadnieki labākie Latvijā - garšīgākais medus Vietalvā, labākā etiķete Atašienē!

 Bauskas pils estrādē vairāk nekā tūkstoš biškopjus no visas Latvijas pulcēja ''Biškopju vasaras saiets 2014''. Starp tiem ''Garšīgākā Latvijas medus'' titulu otro reizi ieguva biškopis Jānis Kārklis no Pļaviņu novada Vietalvas pagasta. Par ''Veiksmīgāko biškopības produkta etiķeti 2014'' atzīts ''Teiču Medus'' no Atašienes.
 
Garšīgākā medus konkursā šogad tika vērtēti 59 dažādi medus paraugi no visiem Latvijas novadiem un tā rezultāti sagādāja vēl nebijušu pārsteigumu – ''Garšīgākā Latvijas medus'' titulu jau otro reizi konkursa vēsturē ieguva biškopis Jānis Kārklis no Pļaviņu novada Vietalvas pagasta. Savu pirmo apbalvojumu Jānis ieguva 2012. gadā, kad, tāpat kā šogad, viņa dažādu ziedu medus kļuva par garšīgāko Latvijā. Otro vietu konkursā ieguva Alekseja Solovjova liepu medus no Baldones novada, savukārt trešo vietu ieguva Olafa Baltgalvja dažādu ziedu medus no Kandavas novada.
 
Par veiksmīgākās etiķetes godu cīnījās vairāk kā divdesmit pretendenti. Etiķetes vērtēja žūrija un savu simpātiju izvēlējās arī skatītāji. Par labāko biškopības produkta etiķeti tika atzīta z/s Saliņas izstrādātā ''Teiču medus'' etiķete. Otro vietu ieguva SIA J.A. Lejas, trešo vietu z/s Dzintari. Savukārt skatītāju simpātiju balvu ieguva SIA Plašumi izstrādātā etiķete.
 
Lielākie biškopju nozares svētki pulcēja vairāk nekā 1074 dalībniekus un citus pasākuma apmeklētājus.
 

Materiāls tapis sadarbībā ar DELFI ziņu portālu

Atstājiet komentāru