2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

12. Lavijas kausa posms norisināsies Pļaviņās

12. Lavijas kausa posms norisināsies Pļaviņās

Sestdien, 16. augustā, plkst. 11.00 Pļaviņās norisināsies viens no gada nozīmīgākajiem notikumiem spēka sportā – atklātais Pļaviņu novada čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma, kas šogad ir Latvijas kausa 12. posms. Sacensību gaitā  tiks noskaidroti disciplīnas čempioni un uzstādīti jauni rekordi.
 
Pasākumā pulcēsies spēka atlēti no visas Latvijas, lai cīnītos par valsts čempiona titulu jauniešu, junioru, ''Open'', senioru un sieviešu konkurencē.
 
Sportisti, kā jau ierasts, cīnīsies ne tikai par individuālās ieskaites punktiem, bet arī aizstāvēs savas pilsētas un pārstāvēto sporta klubu godu komandu konkurencē. Sakarā ar to Pļaviņu novada sportistiem, kuri aizstāvēs Pļaviņu godu, dalības maksa tiek samazināta līdz 5 euro.
 
Dalībniekiem lūgums pieteikties Latvijas Powerliftinga federācijas noteiktajā kārtībā. Līdz 15. augustam, vai pieteikt savu dalību pie administratores Pļaviņu novada trenažieru zālē Pļaviņās, Daugavas ielā 43. Aicinām ikvienu interesentu nākt un izbaudīt draudzīgi sportisku atmosfēru, vērojot aizraujošu cīņu starp valsts labākajiem atlētiem un atbalstīt savus favorītus. Čempionāta mērķis ir svaru stieņa spiešanas un veselīga dzīvesveida popularizēšana Pļaviņās un Latvijā, kā arī aizvien jaunu interesentu piesaisti sportam.
 
Pļaviņu novada čempionāts tiek rīkots jau otro gadu. Laika gaitā stieņa spiešana guļus kļuvusi par plaša sportistu loka iecienītu disciplīnu - sacensībām pieteikto dalībnieku skaits visās vecuma grupās ir vienmērīgi augsts. 2013. gadā čempionātā piedalījās 17 komandas, kopumā 109 sportisti, no kuriem 19 - daiļā dzimuma pārstāves, kas šajā spēka sporta veidā ir viens no lielākajiem rādītājiem. Vislielākais daiļā dzimuma pārstāvju skaits, proti, 6 dalībnieces, bija no Rīgas pašvaldības policijas komandas. Vislielākais svars, kas tika uzspiests spiešanā guļus no krūtīm, bija 230 kilogramu smags svaru stienis un to paveica stiprinieks – Mariks Daugaviets, kurš pārstāv „Rīgas Strong" komandu. Komandu konkurencē visplašāk pārstāvētas tuvākās apkārtnes komandas – pagājušajā gadā 1. vietu ieņēma Jēkabpils centra komanda, 2. vietu ieņēma „Rīgas Strong" komanda, 3. vietu - Pļaviņu novada sportisti. Interesanta cīņa notika starp Madonas un Rīgas pašvaldības policijas komandām, kurā madonieši vinnēja ar 7 punktu pārsvaru.
 

Atstājiet komentāru