2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Biatlona sacensības “Jankas” trasēs (FOTO)

Biatlona sacensības “Jankas” trasēs (FOTO)

14. augustā Pļaviņu novada Aiviekstes pagasta slēpošanas un biatlona bāzē "Jankas" norisinājās Latvijas kausa izcīņa vasaras biatlonā D grupas (2002.g. dzimuši un jaunāki) sportistiem. Piedalījās sporta skolu audzēkņi no Latvijas biatlona centriem: Aizkraukles; Daugavpils; Madonas; Cēsīm un Talsiem, informē Pļaviņu novada mājas lapā.
 
Kopumā piedalījās 43 sportisti. Pārstāvētas bija visas valsts biatlona skolas, izņemot Alūksni, kuras treneris atrodas treniņnometnē. Jaunie sportisti skrēja krosu un šāva ar pneimatiskajām šautenēm. Sacensībās godalgoti tika seši labākie jaunie biatlonisti. Pļaviņu novada sportisti ieguva 5. un 6. vietu.
 
Sporta bāzes "Jankas" vadītājs un biatlona treneris Jānis Eiduks stāsta, ka sacensību rīkošanu atbalsta Biatlona federācija ar balvām un līdzfinansējumu, jo sacensības Pļaviņās ir vienīgās, kur šauj ar pneimatiskām šautenēm, kuras biatlona sacensībās drīkst lietot sportisti līdz 12 gadu vecumam. Citās sporta bāzēs nav atsevišķas šautuves pneimatiskajiem ieročiem, tur šauj tikai ar mazkalibra šautenēm, kurus pēc biatlona noteikumiem drīkst lietot C vecuma grupas sportisti. Biatlona sacensības sporta bāzes "Jankas" trasēs notiek regulāri un tajās piedalās visi Latvijas vadošie biatlona treneri ar saviem mazajiem audzēkņiem. Sporta bāze attīstās un tās labiekārtošanā un sacensību trašu sakārtošanā atbalstu sniedz Pļaviņu novada dome un Biatlona federācija, darbos piedalās sporta skolas vecākie audzēkņi.

Atstājiet komentāru