2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Pļaviņās par siltumenerģiju maksās mazāk

Pļaviņās par siltumenerģiju maksās mazāk

 No šī gada 1. oktobra Pļaviņās un Vietalvā siltumenerģijas apgādes pakalpojumu gala tarifs būs 50,20 EUR/MWh. Jaunais tarifs ir par 5,4% mazāks, salīdzinot ar pašreiz spēkā esošo.
 
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (Regulatora) padome apstiprina jaunus, SIA „Pļaviņu Komunālie pakalpojumi" iesniegtos siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus Pļaviņu pilsētā un Vietalvas ciemā.

SIA „Pļaviņu Komunālie pakalpojumi" jaunu siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projektu sagatavoja, jo pēc siltumtrašu rekonstrukcijas Pļaviņu pilsētā ir samazinājušies siltumenerģijas zudumi un izmaksas, kas ietekmē siltumapgādes gala tarifu, kā arī Vietalvā siltumenerģijas lietotājiem tika uzstādīti siltumenerģijas skaitītāji, līdz ar to Vietalvā un Pļaviņu pilsētā saražotās siltumenerģijas apjomi un izmaksas tiek apvienotas un aprēķināts viens gala tarifs visai komersanta siltumenerģijas apgādes pakalpojumu sniegšanas zonai - Pļaviņu pilsētai un Vietalvas ciemam Vietalvas pagastā.

Vislielāko ietekmi gala tarifa samazinājumam rada siltumenerģijas pārvades un sadales tarifa izmaiņas, kas izskaidrojamas ar veiktajiem pasākumiem siltumenerģijas apgādes efektivitātes paaugstināšanā, plānojot tarifu projektā mazākus siltumenerģijas zudumus.

SIA „Pļaviņu Komunālie pakalpojumi" iesniegto un Regulatora apstiprināto siltumenerģijas gala tarifu - 50,20 EUR/MWh veido siltumenerģijas ražošanas tarifs – 37,54 EUR/MWh (74,8 %), siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs – 10,18 EUR/MWh (20,3%), kā arī siltumenerģijas tirdzniecības tarifs – 2,48 EUR/MWh (4,9%).

Lai uzklausītu Pļaviņu un Vietalvas iedzīvotāju viedokli par komersanta iesniegto tarifu projektu, Regulators šī gada 31. janvārī rīkoja uzklausīšanas sanāksmi. Tajā piedalījās SIA „Pļaviņu Komunālie pakalpojumi" pārstāvji, kā arī pakalpojuma saņēmēji. Sanāksmes laikā priekšlikumi un iebildumi par tarifu projektu netika saņemti.

„Siltumenerģijas pakalpojumu tarifu noteikšana ir darbietilpīgs process. Neatkarīgi no tā, vai tarifu projekts paredzēts mazāks vai lielāks attiecībā pret spēkā esošo tarifu projektu, Regulators rūpīgi izvērtē, vai tarifu projekts ir aprēķināts atbilstoši tarifu noteikšanas metodikai un vai tarifā ietvertās izmaksas ir pamatotas. SIA „Pļaviņu Komunālie pakalpojumi" apstiprinātais tarifs ir aprēķināts saskaņā ar siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodiku. Saskaņā ar likumu „Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" tarifs ir nosakāms tādā apmērā, lai lietotāju izdarītie tarifu maksājumi segtu ekonomiski pamatotas sabiedrisko pakalpojumu izmaksas un nodrošinātu sabiedrisko pakalpojumu rentabilitāti," skaidro Regulatora Komunikāciju nodaļas vadītāja Inese Krūmiņa.

SIA ,,Pļaviņu Komunālie pakalpojumi" sniedz siltumenerģijas apgādes pakalpojumus Pļaviņu pilsētā un Vietalvā, Vietalvas pagastā. Siltumenerģijas ražošana notiek trīs katlumājās ar kopējo uzstādīto siltuma jaudu 6,6 MW.
 

Atstājiet komentāru