2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Gunta Žilde vadīs Zemgales Plānošanas reģiona Attīstības padomi

Gunta Žilde vadīs Zemgales Plānošanas reģiona Attīstības padomi

19. augustā Aizkrauklē notikušajā Zemgales Plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdē par nākamo padomes priekšsēdētāju ievēlēta Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde.
 
Turpmāko gadu par priekšsēdētājas vietnieku strādās Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš. Par Guntu Žildi slēgtās vēlēšanās balsojuši 18 no klātesošajiem 19 Zemgales novadu vadītājiem, jāatzīmē, ka Attīstības padomes priekšsēdētāja ir pirmā sieviete šajā amatā kopš novadu reformas. Attīstības padomes priekšsēdētājas svarīgākie uzdevumi ir pārstāvēt organizāciju valsts un pašvaldību institūcijās, starptautiskās organizācijās, kā arī pārstāvēt reģiona intereses valsts tiešās pārvaldes institūcijās.

Notikušajā sēdē Attīstības padome atbalstījusi ZPR startēšanu divos projektu konkursos – tiks iesniegts projekta "Zemgale – zaļās domāšanas un rīcības reģions" pieteikums Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2009. - 2014. gada perioda programmas "Nacionālā klimata politika" konkursam, bet ar projektu "Sociālās uzņēmējdarbības un neformālās izglītības integrācija globālai jaunatnes partnerībai" ZPR piedalīsies Eiropas Komisijas Mūžizglītības programmas Erasms+ apakšprogrammas K2 projektu konkursā.

Novēlēsim Guntai Žildei, vadot reģiona Attīstības padomi, sekmīgi pārstāvēt reģiona intereses valsts pārvaldes institūcijās un nodrošināt ražošanas saglabāšanu un ekonomisko izaugsmi šobrīd sarežģītajā politiskajā un ekonomiskajā situācijā.
 
Jānis Peņģerots, Pļaviņu novada pašvaldība

Atstājiet komentāru