2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Sēņošanas sacensībās vislielāko masu sēņu salasa Ineta Balode (FOTO)

Sēņošanas sacensībās vislielāko masu sēņu salasa Ineta Balode (FOTO)

Sestdienas rītā, 13.septembrī ap 30 sēņotgribētāji pulcējās Kriškalnos pie Aiviekstes pagasta pārvaldes, lai piedalītos sēņošanas sacensībās.
 
Plkst. 9.30 tika dots starts sēņošanai Juču mežā virs grants karjera. Jau pēc 15 min. starta vietā ieradās Jānis Pavlovs, lai nosvērtu un atbrīvotu grozu ar saulessardzenēm. Pēc pus stundas uz pirmo sēņu svēršanu ieradās Ineta Balode un Lāsma Lapiņa, Aina Larionova, Didzis Vilciņš. Pārsvarā tika salasītas bērzlapes, čigānietes, pienainās rudens sēnes. Baraviku un beku bija maz.

Pēc 2 stundu sēņošanas notika sēņu svēršana. Pirmo vietu ar 16,8 kg sēņu izcīnīja Ineta Balode, 2.vietu ar 14,2 kg - Didzis Vilciņš, 3.vietu ar 13,68 kg - Lāsma Lapiņa.

Pēc tam notika neparastāko un dižāko sēņu konkurss. Par kvalitatīvāko kompozīciju ar 7 mazām baravikām balvu saņēma Giedre Zvirgzdiņa. Par neparastāko tika atzīta Aināra Arnīša baravika. Lielākā un smagākā bija Adriana Strigina baravika. Mārīte Baltābola saņēma balvu par indīgo sēņu kompozīciju, Jānis Pavlovs - par skaistākajām saulessardzenēm. Tika apbalvota arī kuplākā sacensību dalībnieku ģimene, jaunākais sēņotājs un vecākais sēņotājs.
 
Foto un informācija: Novada sporta organizators Sandis Stūris

Komentāri (0-1/1)

  • Bekotajs
    02.07.2018 18:20
    Sacensībās nepiedalījos, bet sēņot šogad esmu bijis vairākkārt. Visvairāk sēņu esmu atradis Kūku mežos. tagad gan beku laiks jau beidzies, toties pa pilnam ir rudens sēņu.

Atstājiet komentāru