2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Pļaviņu novadā sarūk centralizētās apkures parādi un par 5,4 samazināsies tarifs

Pļaviņu novadā sarūk centralizētās apkures parādi un par 5,4 samazināsies tarifs

Pļaviņu novadā centralizētās apkures maksājumu parādi pēdējā gada laikā ir sarukuši par 1450 eiro, bet jaunajā apkures sezonā par 5,4% samazināsies apkures tarifs.
 
 
Pļaviņu novada pašvaldībai piederošās SIA "Pļaviņu Komunālie pakalpojumi" valdes locekle Ņina Maškova aģentūru LETA informēja, ka kopumā novadā centralizētās apkures maksājumu kopējais parāds šā gada 1.septembrī fiksēts 134 712 eiro apmērā, bet tieši pirms gada tas bija 136 162 eiro, kas liecina, ka gada laikā parāds samazinājās par 1450 eiro.
 
 
Atsevišķi Pļaviņu pilsētā parādu kopējais apmērs šā gada septembrī ir 128 899 eiro, bet pirms gada tas bija 130 931 eiro. Savukārt Vietalvas pagastā parādu kopajoms ir audzis - no 5231 eiro pērn līdz 5813 eiro šā gada 1.septembrī.
 
 
Apkures samaksas parādi Pļaviņu novadā līdz šā gada 22.aprīlim bija 195 dzīvokļiem, bet 1.septembrī fiksēts jau mazāk - 169 dzīvokļiem.
 
 
SIA "Pļaviņu Komunālie pakalpojumi" vadītāja skaidroja, ka pēdējā gada laikā parādnieku skaits lēnām sarūk, tomēr, neskatoties uz apkures tarifa samazināšanu, parādu apjoms var palikt tādā pašā līmenī, jo paredzams, ka krasi mainīsies apkures aprēķina summas Vietalvas pagastā, bet Vietalvas pagasta iedzīvotājiem ir maza maksātspēja.
 
 
2014./2015.gada apkures sezonā siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifs samazināsies. No 1.oktobra jaunais tarifs būs 50,20 eiro par megavatstundu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli. Jaunais tarifs ir par 5,4% mazāks, salīdzinot ar patlaban spēkā esošo, informēja Maškova.
 
 
Kā ziņots, arī Bauskas novadā un Kokneses novadā centralizētās apkures maksājumu parādi pēdējā gada laikā ir sarukuši, taču atšķiras nākotnes prognozes. Jaunpils novadā parādu apjoms saglabājies nemainīgs, savukārt Auces novadā un Jelgavas pilsētā apkures parādu apjoms pēdējā gada laikā ir audzis.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru