2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Dambis – lieliska vieta sportiskām aktivitātēm (FOTO)

Dambis – lieliska vieta sportiskām aktivitātēm (FOTO)

 5. oktobra rītā Pļaviņās pie dambja visā tā garumā pulcējās lieli un mazi skrējēji un to atbalstītāji. Pļaviņu novada domes rīkotajās sacensībās bija pieteikušies vairāk nekā simts dalībnieki – gan novadnieki, gan tālāku ceļu mērojuši sportisti, piemēram, no Madonas.
 
 
Ja salīdzina ar iepriekšējo gadu – vēl nedaudz un skrējēju skaits būtu dubultojies. Jāatzīmē, ka šogad Dambja skrējienam bija iespējams pieteikties elektroniski. Dalībnieki startēja deviņās vecuma grupās, parādot savu veiklību un izturību 1,9 kilometru garā distancē. Un finiša vietā pie Atvaru ielas varēja izmantot iespēju baudīt siltu tēju.
 

Apbalvošana notika sacensību centrā pie JIC „Ideja". Pirmo trīs vietu ieguvēji katrā vecuma grupā saņēma diplomus, medaļas un pārsteiguma balvas, pirmajām vietām arī kausi (vietas pa vecuma grupām skatīt finiša protokolā). Ātrākie sacensību dalībnieki bija grupas S12 pārstāve Tabita Tīna Lūka (7:48)no Jēkabpils, vīriešiem - Andris Jubelis no komandas „Mežmalas MTB" (6:03). Kontrollaikā (12 minūtes) finišējušie dalībnieki piedalījās dāvanu karšu izlozē – lielāko no tām 30 EUR vērtībā ieguva Ralfs Bagatskis.
 

Pļaviņu novada sporta organizators Sandis Stūris sacensību norisi vērtē kā veiksmīgu, piebilstot, ka šogad skrējiena dalībnieki startēja vairākās vecuma grupās un uzvaras laurus guva citi sportisti. Dambja skrējiens šogad notika otro reizi, viešot cerību, ka tas kļūs par tradīciju, kurai lemts saglabāties, laika gaitā iemanot lielāku atpazīstamību un pilnveidoties.

Atstājiet komentāru