2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Pļaviņu uzņēmēji labprāt atkal apmeklē domes organizēto tikšanos

Pļaviņu uzņēmēji labprāt atkal apmeklē domes organizēto tikšanos

20. novembrī Pļaviņu skvoša zāles telpās norisinājās Pļaviņu novada domes organizētā tikšanās ar uzņēmējiem. Pēdējo reizi uzņēmēji tikās 12. augustā, Aiviekstes pagastā, kur tika spriests par uzņēmēju biedrības izveidi.
 
Šoreiz ievadā Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde sacīja, ka novada uzņēmējdarbības videi ir tendence kļūt pievilcīgākai, ņemot vērā laiku, kādā iespējams nokļūt līdz Rīgai pa jauno autoceļu, stratēģiski svarīgo dzelzceļa mezglu, iespēju nākotnes perspektīvā izmantot upi u.c. aspektus.
 
Tikšanās turpinājumā plānu, ekonomikas un attīstības speciāliste Ludmila Lencberga informēja par jauno plānošanas periodu, kurā lielākā daļa līdzekļu tiks novirzīti uzņēmējdarbības atbalstam. Tika uzsvērta individuālo konsultāciju nozīme, ņemot vērā uzņēmēju darbības sfēru un interešu nianses, kas sekmētu mērķa - savstarpējā izdevīguma – sasniegšanu, kā arī tiek gaidīti priekšlikumi investīciju plānam.
 
Iepirkumu speciāliste Ineta Kaļva iepazīstināja ar aktuālajiem grozījumiem, kas paredz, ka pārtikas iepirkumi līdz 40 000 euro var tikt veikti bez konkursa, balstoties uz cenu izpēti, tādējādi sniedzot iespēju dot priekšroku lokāliem uzņēmumiem. Viņa aicināja uzņēmējus nebaidīties piedalīties pašvaldības konkursos, zinot, ka nereti par problēmu tiek uzskatīts birokrātiskais slogs (izvirzītās prasības, kuras iespējams pārrunāt).
 
Savukārt Tūrisma informācijas centra vadītāja Līva Davidova koncentrētā veidā informēja par iespēju piedalīties starptautiskajā tūrisma izstādē „Balttour 2015", papildināt apskates vietu klāstu tūrisma avīzēs un bukletos.
 
Pļaviņu novada uzņēmējdarbības attīstības speciāliste Elita Kaņepēja turpināja iepriekšējās tikšanās reizēs aizsāktās sarunas par biedrības dibināšanu – tika apspriests izstrādātais statūtu melnraksts, diskutēts iespējamiem biedrības amatu kandidātiem, kā arī pieņemts lēmums par dibināšanas kopsapulci 3. decembrī plkst.15.00 Aiviekstes pagasta bibliotēkā.
 
Kaņepēja Pļaviņu novada uzņēmēju atsaucību vērtē pozitīvi. SIA „Luste SZ" vadītāja Santa Zālīte jautāta, kas ir galvenais stimuls apmeklēt šīs tikšanās, atklāj, ka viņai ir svarīga viedokļu apmaiņa un informācijas ātrāka aprite, jo uzņēmējam ir jābūt zinošam un jāspēj ātri reaģēt: „Acīmredzot arī Pļaviņās beidzot ir pienācis laiks uzņēmējiem apvienoties. Prieks, ka dome to stimulē."
 
Tikšanās noslēgumā sporta biedrības „Juči" valdes priekšsēdētājs Pēteris Kalniņš iepazīstināja ar skvoša pamatprincipiem, pirmsākumiem Pļaviņās un sniedza iespēju pārbaudīt savas spējas šajā sporta veidā.
 
Autors: Pļaviņu novada domes sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Peņģerots

Atstājiet komentāru