2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

"Es piederu Tev, Latvija” (VIDEO)

"Es piederu Tev, Latvija” (VIDEO)

17. novembra pēcpusdienā Pļaviņu novada kultūras centrā norisinājās LR proklamēšanas gadadienai veltīts pasākums „Es piederu Tev...".
 
Svinīgā uzrunā Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde aktualizēja Latvijas nacionālā simbola dzintara kā tautas vēstures griežos ierakstīto notikumu glabātāja nozīmi. 
 
Pati spožākā un saudzējamākā no šim priežu asarām ir tā, kurā mirdz mūsu brīvība un neatkarība. Mums ir jālepojas ar katru pilsoni, kas strādā valsts, novada labā, tāpēc arī Pļaviņu novadā tika apbalvoti cilvēki, par kuriem tika saņemti iesniegumi līdz 15. oktobrim: Andris Zeps, Gunita Dambe, Rasma Gāga, Vilis Stakle, Aivars Bardovskis, Vija Ārnese, Gunta Lazda, Ēriks Sprindžuks, Veronika Kalniņa, Ruta Zvirgzdiņa, Ija Pugačova, Feodora Pušņakova, Leonīds Petkuns, Silvija Liniņa, Jeļena Upīte, Nadežda Kudule, Pēteris Jankavs, Aina Larionova, Maija Bieriņa, Irēna Ivanova, Rasma Kupča, Juris Ikaunieks, Alda Zenfa.
 
Tie ir darba kolektīvos, biedrībās un tuvākā apkārtnē mīlēti un cienīti cilvēki, kuri dara vairāk, strādā pašaizliedzīgāk, nekā citi. Pagodinājums, novērtējums, pārsteigums, prieks – vārdi, kas visbiežāk raksturoja aptaujāto novadnieku emocijas pēc atzinības raksta saņemšanas. Šis apbalvojums tiek piešķirts reizi piecos gados, tāpēc teiksim labus vārdus un novērtēsim to cilvēku veikumu, kas darbā ieliek patiesu degsmi un mīlestību, ik dienas. Pasākuma turpinājumā klātesošos priecēja kora „Loreleja" uzstāšanās un tika apbalvoti arī Pļaviņu novada sakoptāko īpašumu konkursa uzvarētāji.
 
Foto, video: Jānis Peņģerots
Avots: Jānis Peņģerots

Atstājiet komentāru