2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Pļaviņu novada 2014. gada sporta laureātu godināšanas pasākums (FOTO)

Pļaviņu novada 2014. gada sporta laureātu godināšanas pasākums (FOTO)

28. novembrī Pļaviņu novada kultūras centrā notika gadskārtējais Pļaviņu novada 2014. gada sporta laureātu godināšanas pasākums, kurā no izvirzītiem vairāk kā 60 pretendentiem, apkopjot balsošanas anketas, par laureātiem deviņās nominācijās tika sveikti paši labākie.

Gada sportists – Aleksandrs Patrijuks,

sportiste – Marija Mičule,

sporta pasākums 2014.gadā – Latvijas 11. pļaušanas čempionāts,

komanda, klubs, biedrība 2014 – biedrība „Pļaviņu pļāvēji”,

treneris – Jānis Eiduks, sportiskākā ģimene – Kaņepēju ģimene,

jaunais sportists – Enia Kaņepēja,

sporta gada tiesnesis – Dainis Kaņepējs

un sporta dzīves atbalstītājs novadā – SIA „Pļaviņu DM”.

 

Pasākuma dalībniekus uzrunāja un laureātus sveica novada domes priekšsēdētājas vietnieks Aigars Lukss, sakot paldies visiem, kas ar savu darbu un līdzekļiem piedalās novada sporta dzīves veidošanā, atzīmēja novada sportistu panākumus dažādās sacensībās 2014.gadā un aicināja visus novada sportistus – dažādu sporta veidu pārstāvjus būt vienotai komandai – veicināt un savstarpēji atbalstīt sportiskās aktivitātes Pļaviņu novadā. Vakaru jau tradicionāli vadīja Raimonds Bergmanis, 2014.gada laureātus sveica iepriekšējo gadu laureāti, bijušie sportisti, domes amatpersonas, kuri uzteica sportistu neatlaidību, uzņēmību treniņos un atzīmēja panākumus dažādās sacensībās, vēlot jaunajiem sportistiem sasniegt visaugstākos mērķus. Ar Pļaviņu autoru dziesmām sportistus sveica ansamblis „Pļaviņu muzikanti”. Vakarā īpaši tika sumināti:

Viktors Deliks par mūža ieguldījumu sportā - šaha spēles popularizēšanu, spēlējot un sarīkojot vairāk kā 200 Pļaviņu kausa izcīņas sacensību šahā un panākumiem futbolā sargājot Gostiņu komandas vārtus. Vēlot Delika kungam veselību, atmiņās dalījās šahiste Anita Seikovska un futbola treneris Imants Siliņš, kurš lūdza nodot arī futbola vecmeistaram piemiņas medaļu – „Pļaviņu futbolam – 90”.

Pēteris Zeltiņš – atzīmējot izcilā novadnieka – zemnieka, meža cirtēja, plostnieka un sportista 100 gadu jubileju. Novada muzeja vadītāja Iveta Krastiņa prezentācijā uzsvēra, ka Pēteris Zeltiņš bija strādīgs un izturīgs, apvienojot vairākus darbus ar treniņiem, viņš norūdīja raksturu un fizisko izturību. Ziemās – darbs mežā, vakaros treniņi uz slēpēm, pavasaros – atkal plosti un soļošanas treniņi. Bija nepieciešams liels gribasspēks, lai pēc smagajām darba dienām ietu vēl uz treniņiem, bet neatlaidība sūrajā pēckara laikā sniedza gandarījumu - panākumus sporta sacensībās slēpošanā un soļošanā:

tika izcīnīts PSRS čempiona tituls 20 km soļošanā. P. Zeltiņš bija septiņkārtējs PSRS rekordists 10 un 20 kilometru soļošanā, kā arī deviņkārtējs Latvijas čempions soļošanā un pieckārtējs čempions slēpošanā. 1950. gadā viņam tika piešķirts PSRS Nopelniem bagātā sporta meistara nosaukums. 1952. gadā Pēteris Zeltiņš piedalījās 15. Olimpiskajās spēlēs Helsinkos, kur, diemžēl viņu par it kā nepareizu pretinieka apiešanu diskvalificēja. Sidnejas olimpisko spēļu vicečempions 50km soļošanā Aigars Fadejevs, sveicot pasākumā Zeltiņa dzīvesbiedri Intu un meitu Ivetu, ar apbrīnu uzteica pļaviņieša vispusību un gribasspēku, un aicināja jaunos Pļaviņu sportistus turpināt novada sporta tradīcijas. Pasākuma noslēgumā laureāti un viesi kopīgi fotografējās.

Atstājiet komentāru