2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Pļaviņu novadā darbu sākuši seši bezdarbnieki

Pļaviņu novadā darbu sākuši seši bezdarbnieki

No 2015. gada 2. februāra novadā darbu uzsāks 6 bezdarbnieki: Klintaine – 1 vieta; Aiviekste – 1 vieta; Vietalva – 1 vieta; Pļaviņas – 3 vietas. Izvēloties aktivitāti bezdarbniekiem ir jārēķinās ar savām spējām, ar to, ka darbs veicams ārā un jāģērbjas atbilstoši laika apstākļiem.

 

 

Algoti pagaidu sabiedriskie darbi ir aktīvais nodarbinātības pasākums bezdarbniekiem darba iemaņu iegūšanai un uzturēšanai, veicot sociāla labuma darbus.

 

Algotos pagaidu darbus īsteno pašvaldībā ar mērķi: veicināt bezdarbnieku aktivitāti sabiedrības labā un dot bezdarbniekiem iespēju iegūt vai uzturēt darba iemaņas.

 

Algotos pagaidu sabiedriskos darbus īsteno vietās, kas pašvaldību institūcijās (izņemot pašvaldību komercsabiedrības), biedrībās vai nodibinājumos izveidotas no jauna vai kurās vismaz četrus mēnešus, pirms bezdarbnieks uzsācis dalību pasākumā, nav tikusi nodarbināta neviena cita persona.

 

Algotajos darbos bezdarbnieks tiek iesaistīts uz četriem mēnešiem strādāt novada sakopšanas darbos. Bezdarbniekiem ir piecu dienu darba nedēļa un astoņu stundu darba diena.

 


Atstājiet komentāru