2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Domes sēdē lemj par autoceļu tīrīšanu un atbalstu audžuģimenēm

Domes sēdē lemj par autoceļu tīrīšanu un atbalstu audžuģimenēm

29. janvārī notika Pļaviņu novada domes sēde, kurā tika izskatīti 47 sēdes darba kārtības jautājumi un papildjautājumi. Sēdi vadīja Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde.

 

Sēdē novada domes deputāti uzklausīja atbildīgo amatpersonu atskaites par paveikto iepriekšējā periodā un apstiprināja novada domes 2014. gada budžeta noteikumu izpildi.

 

Izskatīja un apstiprināja 2015. gada budžetu un to reglamentējošos saistošos noteikumus un nolēma veikt grozījumus darba samaksas nolikumā.

 

 

Novada domes deputāti apstiprināja novada autoceļu sadalījumu pēc uzturēšanas klasēm un nolēma piešķirt līdzekļus ceļu tīrīšanai posmos no pašvaldības ceļa līdz mājām ziemas periodā I grupas invalīdiem, vientuļajiem pensionāriem, daudzbērnu ģimenēm, maznodrošinātajiem, pirms tam atsevišķi izvērtējot katras situācijas apstākļus un nosakot ceļu tīrīšanas maršrutus.

 

Sēdē nolēma izveidot komisiju pašvaldības rīcībā esošās informācijas izvērtēšanai par ceļu statusu Aiviekstes un Vietalvas pagastos, lai precizētu pagastu ceļu piederību.

 

Deputāti izdarīja grozījumus saistošajos noteikumos „Par Pļaviņu novada pašvaldības finansiālo atbalstu audžuģimenēm un sociālajām garantijām bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem” un „Par pašvaldības pabalstiem, neizvērtējot personas (ģimenes) ienākumus””. Tika nolemts slēgt sadarbības līgumu ar „Pļaviņu uzņēmēju biedrību”.

 

Pļaviņu novada domes deputāti nolēma finansiāli atbalstīt novada sportistus – Latvijas valsts izlases dalībniekus slēpošanā un biatlonā Mariju Mičuli un Aleksandru Patrijuku, piešķirot līdzekļus slēpju iegādei, nolēma atbalstīt Jāni Spārniņu grāmatas izdošanā un mācītāju Valdi Baltruku svecīšu vakara organizēšanā Rīteru kapsētā.

 

Vēl tika izskatīti jautājumi: par Vietalvas memoriālā ansambļa pieminekļa statusu; par inženierbūvju “Dziļatvaru tilts” un “Pērses tilts” Klintaines pagastā piekritību VAS Valsts Nekustamie īpašumi.

 

Attēlā: Gunta Žilde

Atstājiet komentāru