2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Pļaviņu novada domē viesojās Ogres novada domes pārstāvji

Pļaviņu novada domē viesojās Ogres novada domes pārstāvji

29. janvārī Pļaviņu novada domē viesojās Ogres novada domes pārstāvji.

 

Tā kā Ogrē šajā ziemas sezonā bijuši vairāki plūdi, tad domes atbildīgās amatpersonas interesējās par to, kā Pļaviņu novada dome reaģē plūdu situācijā.

 

Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja informēja par Civilās aizsardzības komisijas darbu, par sadarbību ar operatīvajiem dienestiem, par Pļaviņu pašvaldības policijas darbībām, kas jāveic, informējot iedzīvotājus par iespējamajiem plūdu draudiem. Pļaviņu novada domes izpilddirektors informēja par kārtību, kādā ir iespējams saņemt finansu līdzekļus plūdu seku likvidācijai no valsts budžeta. Pašvaldības policijas priekšniece stāstīja kā notiek reālā darbība pirms plūdiem, plūdu laikā un pēcplūdu periodā. Tika pārrunāti vairāki jautājumi par preventīvajiem pasākumiem plūdu draudu novēršanai.

 

Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde ļoti ieinteresējās par Ogres novada pieredzi ledus zāģa konstruēšanā un pielietošanā. Ledus zāģim ir 1.20 m gara sliede. Šis zāģis ir izmēģināts pagājušajā gadā Ogrē un ir panākta vienošanās ledus zāģi apskatīt un nepieciešamības gadījumā izmēģināt Pļaviņās.

 

Ogres novada domes pārstāvjus arī ieinteresēja, kāda ir Pļaviņu novada domes sadarbība ar dienestiem, kāda ir rīcība pirms plūdiem un plūdu laikā. Vai ir noslēgti līgumi par transporta pakalpojumiem, kā arī citi praktiskas dabas jautājumi.

Atstājiet komentāru