2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Pļaviņu iedzīvotāji priecātos par dzelzceļa trokšņu slāpēšanas sienu visas pilsētas garumā

Pļaviņu iedzīvotāji priecātos par dzelzceļa trokšņu slāpēšanas sienu visas pilsētas garumā

Pļaviņu novada dome pozitīvi vērtē uzbūvēto otro sliežu ceļa posmu Skrīveri-Krustpils, bet Pļaviņu pilsēta priecātos par dzelzceļa trokšņu slāpēšanas sienu visas pilsētas garumā,  pastāstīja Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde.
 
Viņa skaidroja, ka pozitīvi ir tas, ka pilsētas teritorijā nestāv vagoni, kas gaida attiecīgi pretimbraucošo vilcienu, bet tie ir cauri braucoši. Tagad esot sakārtoti arī stacijas peroni, restaurēta Pļaviņu stacijas tualete, vēl tikai jāvienojas par tās apsaimniekošanas kārtību.
 
"Liels prieks, ka tieši mūsu novada teritorijā ir pirmais neatkarības gados no jauna izbūvētais dzelzceļa tilts pār Aiviekstes upi," atzina Žilde.
 
"Mēs priecājamies, ka Pļaviņu novada teritorijā pie Pļaviņu novada ģimnāzijas stadiona ir uzbūvēta trokšņu slāpēšanas siena, mēs priecātos, ja šāda siena būtu visas pilsētas garumā, tas ir liels pluss, ka izdevās vienoties par stadiona posmu," pastāstīja pašvaldības vadītāja.
 
Kā ziņots, līdz ar otrā sliežu ceļa izbūvi posmā Skrīveri-Krustpils Koknesē un Aizkrauklē uzlabojusies vide un infrastruktūra, sakārtoti peroni, dzelzceļa šķērsošanas vietas. Savukārt Koknesē saņemtas iedzīvotāju sūdzības par pastiprinātu troksni.
 
Kokneses novada domes priekšsēdētājs Dainis Vingris atklāto otro sliežu ceļa posmu vērtē pozitīvi. Viņš skaidroja, ka ir atrisinājies gadu desmitiem ilgais jautājums par vilcienu stāvēšanu Kokneses dzelzceļa stacijā, kas apgrūtināja transporta satiksmi.
 
Tomēr kravu palielināšana negatīvi ietekmē dzīves kvalitāti, jo daļa iedzīvotāju izteikuši neapmierinātību ar palielināto trokšņu līmeni, kas ievērojami pārsniedz pieņemamās normas. "Šis jautājums kopā jārisina "Latvijas Dzelzceļam" un Kokneses pašvaldībai," skaidroja Kokneses novada domes priekšsēdētājs.
 
Iepriekš jau ziņots, ka vakar "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) atklāja līdz šim vērienīgāko, vairāk nekā 100 miljonus eiro vērtā projektā uzbūvēto otro sliežu ceļu posmā Skrīveri-Krustpils, kas ļaus ievērojami palielināt vilcienu caurlaides spēju, kustības ātrumu un drošību virzienā no Krustpils līdz Rīgai.
 
Projekta sarežģītību pastiprināja arī vairāku pašvaldību izvirzītās prasības, piemēram, Pļaviņās uzbūvēta trokšņu siena aizsardzībai pret dzelzceļa radītiem trokšņiem, citviet ievērojami uzlabota pārbrauktuvju klājuma kvalitāte. Vairākās stacijās veiksmīgas vilcienu satiksmes nodrošināšanai projekta īstenošanas laikā nācies pagarināt staciju sliežu ceļus. Lai uzlabotu pasažieru drošību, gaidot vilcienu, Aizkraukles stacijā likvidēti salu peroni, skaidro LDz.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar LETA
Attēlā: Gunta Žilde

Atstājiet komentāru