2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Veltījums Aspazijai Aiviekstes pagastā

Veltījums Aspazijai Aiviekstes pagastā

2015. gads Latvijā un Eiropā norit izcilā rakstnieku pāra – Aspazijas un Raiņa 150. dzimšanas dienas zvaigznājā. Marts ir pirmais pavasara mēnesis un arī rakstnieces Aspazijas mēnesis, kad pirms 150 gadiem – 1865. gada 16. martā Jelgavas apriņķa Zaļenieku pagasta „Daukšās” pasaulē nāk enerģiska, dumpinieciska, un, tai pat laikā, ļoti romantiska dvēsele.

4. martā Aiviekstes pagasta bibliotēkā noritēja literāri muzikāls pasākums „Brīnumdaris”, veltīts Aspazijai. Pasākuma dalībnieki skatītājiem vēstīja par to, kā aizsākās abu dižgaru mīlestība caur savstarpējo saraksti. Mīlestības vēstules un dzeju lasīja Kristīne Rulle un Juris Ikaunieks. Savukārt, pavasarīgu noskaņu ar Aspazijas un Raiņa bērniem veltīto dzeju un dziesmu tekstiem, radīja PII „Jumītis” „Vārpiņas” grupas bērni, skolotājas Gunita Bērziņa un Sarmīte Ambaine.

Kā apliecinājums rakstnieces mīlestībai pret dabu un rokdarbiem, tika izveidota Jāņa Caunes fotoizstāde un Daces Šīmanes Kalnozolas rokdarbu izstāde – izšuvumi uz linu auduma, kas bibliotēkā skatāma līdz aprīlim.

Atstājiet komentāru