2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Futbola sezona Pļaviņās 2015. - atklāta

Futbola sezona Pļaviņās 2015. - atklāta

Gostiņu stadionā pagājušo svētdien jaunajā sintētiskā seguma laukumā norisinājās sezonas atklāšanas „Pavasara kausa” izcīņas spēles futbolā 7:7. Diena, ar savu ne visai iepriecinošo klimatu, tomēr izdevās, futbolam entuziastiem, pilnā mērā. Uz šo turnīru pieteicās 6 komandas, kuras sadalījās divās apakšgrupās. „A” grupa: THE JANKA; Dzirnavu iela; BEICIS. „B” grupa: Karjers; DM 2002; Klintaine. Katrā apakšgrupā komandas izspēlēja katra ar katru un pusfinālos iekļuva pirmās divas vietas no apakšgrupas. Trešās vietas savā starpā izspēlēja gandarījuma spēli par 5. - 6. vietu. Pusfināliem kvalificējās Dzirnavu iela un BEICIS no „A” grupas un Karjers, Klintaine no „B” grupas. Gandarījuma spēlē starp DM2002 un THE JANKA uzvaru ar 3 - 0 izcīnīja DM jaunie futbolisti, toties pusfināla spēles bija jau ļoti sīvas. Tā BEICIS pret Klintaini pamatlaikā neizšķirts 1-1. Soda sitienos pārāki ar 2-1 izrādījās komanda BEICIS. Otrā pusfināla spēlē Dzirnavu iela diezgan viegli pārspēja Karjeru ar 3-0.
Finālā par 3. vietu tikās Karjers pret Klintaini, un spēles beigās tikai parādījās Karjera pārsvars un līdz ar to uzvara 3-1.
Galvenajā finālā tikās BEICIS pret Dzirnavu ielu. Spēle izrādījās ļoti saistoša. Sākumā Dzirnavu iela nonāca zaudētājos ar 0 - 2, bet nepadevās, un līdz spēles beigām izlīdzināja rezultātu un spēle beidzās 2-2. Lai noskaidrotu pirmās vietas ieguvēju vajadzēja izpildīt soda sitienus, kuri futbolā ir „kā loterija”. Šeit veiksme smaidīja komandai BEICIS, kuri uzvarēja ar 1-0. Dzirnavu ielas sastāvā soda sitienus neveiksmīgi sita brāļi Rūtiņi. Arī Beicis nebija no veiksmīgākiem, toties komandas kapteiņa Vietalvieša Kārļa Beikerta precīzais sitiens atnesa uzvaru šai komandai.
Arī šis turnīrs pierādīja ka mums ir tiešām labas rezerves galvenās komandas FK „Pļaviņas DM” papildinājumam, kurai maija sākumā labvēlīgos apstākļos būs jāsāk sezona Latvijas čempionātā futbolā II līgā. Paldies arī līdzjutējiem, kuri, neskatoties uz vēso laiku, bija diezgan lielā skaitā savu komandu atbalstīšanai. Žēl, ka atkal nepiedalījās Gostiņi, kaut gan viņiem ir vislabākās iespējas trenēties, spēlēt, ne tikai no malas noskatīties.
18. aprīlī notiks lielais turnīrs 11x11 Pļaviņu kausam, kur būs aicinātas tikai II līgas komandas, un tā būs pēdējā pārbaude pirms čempionāta galvenajai komandai

Atstājiet komentāru