2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Panākumi XIII Starptautiskajā akordeonistu – solistu konkursā “NAUJENE 2015”

Panākumi XIII Starptautiskajā akordeonistu – solistu konkursā “NAUJENE 2015”

No 21. līdz 23. aprīlim Daugavpils novada kultūras centrā norisinās XIII Starptautiskais akordeonistu – solistu konkurss “NAUJENE 2015”. Šajā konkursā piedalās akordeonisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Krievijas, Polijas, Šveices, Bulgārijas, Bosnijas un Hercegovinas, Somijas un Serbijas. Šogad konkursa dalībniekiem – mūzikas skolu un vidusskolu audzēkņiem – pievienojas arī mūzikas augstskolu studenti. Priekšnesumus vērtē kompetenta žūrija – darbojas 5 komisijas, kopā 15 speciālisti no 9 valstīm.
Konkursā piedalījās arī mūsu skolas jaunie akordeonisti – 1. akordeona spēles klases audzēknis Roberts Mačs un 4. akordeona spēles klases audzēkne Linda Laine Kalviša (ped. Baiba Stivriņa). Abi konkursa dalībnieki atgriezās mājās noguruši, bet priecīgi, jo ieguldītais darbs ticis novērtēts. Robertam 2. vieta, bet Lindai Lainei 3. vieta. Panākumi šādā Starptautiskā konkursā ir labs stimuls audzēkņiem izvirzīt vēl augstākus mērķus akordeona spēles pilnveidošanai un, protams, liels gandarījums skolotājam par savu audzēkņu sasniegumiem.
Vietalvā jauns kapu pārzinis
Informējam, ka ar šī gada 26. martu par Vietalvas pagasta kapu pārzini strādā Ludmila Heidere. Viņas pienākumos ir uzturēt kārtībā kapsētas galvenās ejas, rūpēties par kapu koplietošanas teritoriju tīrību, veikt veco kapu teritoriju uzkopšanu, nepieļaut atkritumu uzkrāšanu tam nepiemērotās vietās, sekot ūdens daudzumam tvertnēs, sekot kapu rakšanas darbu izpildei, veikt apbedījuma vietu precīzu uzskaiti un mirušo reģistrēšanu kapu grāmatā, u.c. Tāpēc turpmāk izziņas par mirušo un maksāšanas dokumentus (par kapu vietu, kapličas izmatošanu) iesniegt viņai. Vēlos atgādināt, ka ir iespēja izmantot arī Vietalvas kapličas pakalpojumus. Pienākumu daudz un arī liela atbildība. Bēru gadījumos, lai ierādītu un precizētu kapa vietu, sazināties ar Ludmilu Heideri pa mob. tālruni 28305108.
Vienlaicīgi gribu aicināt piederīgos ievērot kapu kopšanas noteikumus un sakopt savu piederīgo kapu vietas

Atstājiet komentāru