2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Par izsmēķa nomešanu - 21 eiro sods

Par izsmēķa nomešanu - 21 eiro sods

Pļaviņu novada pašvaldības policija pievērš pastiprinātu uzmanību nekustamo īpašumu sakopšanai kā arī vides piesārņošanai. Vairākiem Pļaviņu novada iedzīvotājiem šomēnes tika sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par sīko piegružošanu (naudas sods ir paredzēts līdz EUR 21).

 

Kādā no gadījumiem kungs cienījamā vecumā izmeta izsmēķi tādējādi izdarot administratīvo pārkāpumu un saņemot sodu - EUR 21.

Savukārt Aiviekstes pagastā kāds Pļaviņu iedzīvotājs izbēra vairākas kravas ar sadzīves atkritumiem. Šajā gadījumā sods ir no EUR 70 līdz EUR 700 ar vai bez pārkāpuma izdarīšanā izmantotā transportlīdzekļa konfiskāciju. Arī izmestie atkritumi šim iedzīvotājam būs jāsavāc „uz sava rēķina”.

Policija aicina iedzīvotājus būt vēl aktīvākiem un mūsu novada piesārņotājus fiksēt - nofotografēt vai nofilmēt atkritumu izmešanu tam neparedzētā vietā, piefiksējot transportlīdzekļa valsts reģistrācijas zīmi vai kādas citas pazīmes, kas ļautu identificēt vainīgo un ziņot pašvaldības policijai.Arī turpmāk policija darīs visu iespējamo, lai novada piesārņotājus sauktu pie normatīvajos aktos paredzētās atbildības.Vienlaicīgi policija informē, ka Pļaviņu novadā ir uzstādītas vairākas pārvietojamās videonovērošanas kameras.

Atstājiet komentāru